Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

Depiliranje kod kuće

Lakše je posjetiti kozmetički salon, stisnuti zube i pustiti da vas kozmetičarka depilira u nekoliko stručnih poteza

Lakše je posjetiti kozmetički salon, stisnuti zube i pustiti da vas kozmetičarka depilira u nekoliko stručnih poteza. Ipak, recesija ili nedostatak vremena zove na depiliranje kod kuće, a kako se “urediti” bez ozljeda, ožiljaka, nadražene kože i patnje možete saznati u nastavku.

Kako depiliranje s voskom ne bi postalo vaša horor priča iz WC-a, razmislite o tom je li depiliranje kod kuće pravo rješenje za vas. Naime, ako imate osjetljivu kožu ili želite depilirati područje s madežima, osipom, aknama ili kojekakvim ožiljcima – ostavite se “ćorava” posla, jer bez stručne ruke mogli biste oštetiti kožu.

Ipak, ako je odluka pala na recesijsku opciju njege – depilaciju voskom ili britvicom, u prilog voska ide to što nakon te vrste depilacije koža nježna te duže ostaje glatka jer se dlake čupaju iz korijena.

8 savjeta za depilaciju kod kuće

 

  1. Za početak se raspitajte kod prijateljica ili se savjetujete sa svojom kozmetičarkom, kako biste saznali kakav vosak je najbolji za depilaciju. Na tržištu postoje razni proizvodi koji bi vam mogli izazvati probleme s kožom.
  2. Na mjestu gdje ćete se depilirati, postavite zaštitnu foliju ili nekoliko novinskih listova, jer uklanjanje dlačica uz pomoć voska zna biti izrazito neuredno.
  3. Područje koje depilirate za početak očistite nježnim losionom, a nakon toga pospite s baby puderom te malo protrljajte. Tako nećete oštetiti kožu.
  4. Ako radite s vrućim voskom, provjerite je li prevruć te nakon što ste se uvjerili da je ugodan za vašu kožu nanesite ga u smjeru rasta dlake, a traku povucite u suprotnom smjeru. Kad stavljate vosak i trakicu to učinite nježno, a povucite brzo i snažno.
  5. Nakon što ste se depilirali nanesite gel s aloe verom jer ćete tako spriječiti neugledno crvenilo kože.
  6. Ako vam je pri depiliranju negdje po tijelu ostalo voska, možete ga skinuti uz pomoć baby ulja ili pak maslinovog.
  7. Nikad se nemojte depilirati nakon što ste bili u solariju ili se pak sunčali na plaži. Tako možete odstraniti dio gornjeg sloja kože, jer u tim trenutcima je vaša epiderma izrazito osjetljiva.
  8. Nakon što ste se depilirali pričekajte neko vrijeme prije nego uđete u bazen, saunu ili jacuzzi. Tako sprječavate pojavljivanje možebitnih infekcija.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Meksiko, zemlja koja nam je podarila tekilu, a njezinim specijalitetima poput tortilja, chimichanga, nachosa i šalše nitko ne može odoljeti, u svojoj kuhinji krije...

Beauty report

Ljekovita moć i pozitivni učinci aloe vere poznati su već 6,000 godina. 

Savjeti stručnjaka

Origano, ili mravinac je samonikla mediteranska biljka koja slovi kao jedna od najljekovitijih biljaka svijeta.

Beauty report

Donosimo vam sve detalje kako imati savršene obrve, a za savjete smo se obratili Vedrani Tomić, ženi koja je u Hrvatskoj sinonim za vrhunsko...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.