Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Trendovi

Deset grijeha naspram kože

Što nećete činiti u 2010. godini kako bi bili lijepi.


Svježinu i lijep izgled možete imati samo ako se pridržavate određenih pravila. Postavite si neke odrednice i kad dođe sljedeća godina, lice će vam biti zahvalno, a odraz u ogledalu bit će prekrasan.

1. Najbolji način kako spriječiti nastajanje bora je da stavljate kremu koji štiti od sunca, najmanji faktor koji će imati učinka je 30. Pokušajte ju stavljati svakih dva sata, a iako vam to može biti napor na kraju ćete se vi smijati bez bora smijalica.

2. Već odavno poznati razlog lošeg izgleda kože je pušenje. Istraživanja su pokazala kako svakih deset godina pušenja postaruje za dvije i pol godine.

3. Ne želimo vam oduzimati svu zabavu, ali alkohol u prekomjernim količinama ubrzava starenje kože. Koktel na dan je ipak dopuštena doza.

4. Korištenje stvari koje ne odgovaraju vašem tipu kože jedna je od čestih pogrešaka. Za masnu kožu koristite oil – free losione, osjetljivu kožu njegujte sa mliječnim preparatima, a mješovitu kožu najprije isperite sapunom za čišćenje te na kraju nanesite hidratantnu kremu.

5. Čistite svoj pribor za šminkanje. Iako vam se čini da tu nemate što dezinficirati, to je greška, bakterije na vašim npr. četkicama za rumenilo pune su bakterija te začepljuju pore i uzrokuju infekcije. Sva tri tjedna operite ih sa laganim sapunom, isperite i osušite. Bit će kao nove, spremne za vaše uljepšavanje.

6. Nevjerojatno, ali istinito je da stalno brbljanje na telefon ili mobitel loše utječe na izgled vaše kože. Mobitel ostavljate na raznim mjestima, a nakon toga ga prislanjate na lice te dolazi do infekcija. Pokušajte sa slušalicama!

7. Često pranje lica raznim pilinzima i sapunima može oštetiti kožu. Zato koristite nježna sredstva za pranje i to samo tri puta na tjedan.

8. Manjak sna uzrokuje stres koji rezultira problemima na koži poput akni ili ekcema. Spavanje je vrijeme kada vaše tijelo popravlja štetu koja je napravljena tijekom dana, zato odspavajte dovoljno za ljepotu!

9. Skidanje šminke prije spavanja je već odavno poznato pravilo. Ipak spomenut ćemo još jednom kako ne bi zaboravili, a to je da šminka začepljuje pore i stvara akne. Ako želite lijepo lice umivajte se s vodom prije spavanja.

10. Loše prehrana se manifestira na vašem licu. Svaki slatki ali nezdravi zalogaj je jedna akna više na vašem licu. Pravilno jedite i vidjet ćete poboljšanje u roku šest tjedana.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Drama Queen

Ma, radite što god hoćete. Koga briga!?

Beauty report

Pravilnu njegu tijela potrebno je prilagoditi svakom godišnjem dobu. Tako jesen za sobom povlači posebne "zakone".

Beauty report

Makadamijin orah je najskuplji orašasti plod, a naziva se i kraljevskim zbog svih blagodati koje ima na zdravlje, u prehrani i u kozmetici.

Savjeti i preporuke

Danas se na tržištu može pronaći mnoštvo tretmana i preparata za njegu kože, a jedan koji se izdvaja i postaje sve više popularan je...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.