Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

Detoksikacija prije mora

Lagana detoksikacija je prihvatljiva i nježna metoda podizanja kondicije, tonusa tijela i smanjenja celulita.

 – Idealna je ona od barem tjedan dana, a provodi se na slijedeći način: čaj od koprive, stolisnika i breze pije se triput dnevno po 2 decilitra. Blagotvoran je i prirodni sok Biota od celera, mrkve, peršina, cikle, crne rotkve i krumpira koji se pije dvaput dnevno po 1,5 decilitar. Poželjno je piti i voćni sok od limuna, naranče ili grejpa triput dnevno, savjetuje Zrinka Jezdić, specijalist aromaterapije iz AromaVite, prvog hrvatskog učilišta za aromaterapiju.

Bistra juha od povrća

Detoksikaciju prije mora pospješit će potpuno bistra juha od povrća koja se sastoji od rajčice, paprike, kupusa, mrkve, celera, peršina i sličnog. Nju možete konzumirati od dva do četiri decilitra dnevno.

Tako ćete pomoći jetri da se oslobodi toksina i ukloni ih putem bubrega, limfe, probavnih organa i kože.Vodu pijte po potrebi. Jednom dnevno preporuča se obrok smeđe integralne riže.

Kako naglašava aromaterapeutkinja jako je važno, normalnu prehranu uvoditi postepeno. Preporuka je da se izbace slatkiši, gazirana pića, masna jela, suhomesnati proizvodi, punomasni /polumasni sirevi, alkoholna pića, a kava da se svede na najmanju moguću mjeru.

Također, valja imati na umu da posebno oprezne trebaju biti osobe koje imaju tegobe sa želucem, crijevima, jetrom i bubrezima. Jednako kao i dijabetičari.

Eterična ulja za jači učinak

– Da bi efekt bio još jači i učinkovitiji primijenite eterična ulja za njegu tijela i smanjenje celulita. Napravite same ulje za masažu mjesta zahvaćenih celulitom tako da u 100 mililitara badema ukapate: 10 kapi geranija, 20 kapi borovice, 10 kapi cimeta (list) i 10 kapi komorača.

Kritična mjesta masirajte svake večeri minimalno 20 minuta, jačim pokretima. Ne samo za vrijeme detoksikacije, nego i još tjedan dana nakon detoksikacije, objasnila je aromaterapeutkinja.

Ne usudite li se sami napraviti mješavinu protiv celulita, sve savjete vezano za eterična ulja, masaže, program detoksikacije možete proći i uz stručnu pomoć u profesionalno-edukacijskom centru AromaVita.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Savjeti i preporuke

Eterična ulja su smjese hlapivih, biološki aktivnih spojeva dobivenih iz biljnog materijala destilacijom ili tiještenjem. Eterična ulja zbog malih molekula i lipofilnosti kroz kožu...

Budi fit

Ubrzajte metabolizam i uklonite nadutost...

Duh i tijelo

Preporučujemo vam da birate samo najkvalitetnija kako biste ih sigurno mogli koristiti i na koži, u kupkama te se po potrebi inhalirati na njima.

Gastronomija

Idealna u prevenciji i liječenju mnogih bolesti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.