Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Dijeta 3 sata

Gubi se kilogram po tjednu.

Dijeta 3 sata temelji se na zaključku da se najbolje mršavi ako se jede često i u malim količinama, a ovom slučaju hrana se konzumira svaka tri sata. Dijetu je kreirao je Jorge Cruise, poznati stručnjak za mršavljenje.

Režim dijete 3 sata temelji se na filozofiji da je vrijeme jela važnije od vrste hrane koja se uzima u tim jelima. Cruise tvrdi da se na taj način ubrzava metabolizam i tijelo sagorijeva više kalorija.

Tri osnovna pravila 3 sata dijete su:

1. Jedite doručak u roku jednog sata od kad ustanete.
2. Jedite svaka tri sata nakon toga.
3. Prestanite jesti tri sata prije odlaska u krevet.

Kako bi uspješno smršavili uz dijetu 3 sata, obroke i dva zalogaja naizmjence jedite svaka tri sata. Tijekom dijete preporuča se pijenje osam čaša vode dnevno, kofein nije zabranjen ali za svaku šalicu kave morate popiti dodatne dvije čaše vode. Alkohol možete rijetko, a zabranjena je brza hrana.

Planirajte obroke

Sve je lakše ako isplanirate obroke. Ovo nije dijeta u kojoj unosite veću količinu ugljikohidrata, proteina ili masti već možete jesti sve samo pazite da ne pređete više od 1450 kalorija dnevno.

Autor tvrdi da ukoliko se pridržavate pravila dijete možete izgubiti jedan kilogram tjedno. Dijeta traje 28 dana, ali ako niste zadovoljni izgubljenom težinom možete nastaviti. Vježbanje tijekom dijete je jako poželjno jer ovo pomaže izgradnji mišićne mase i doprinosi bržem mršavljenju.

Dijeta 3 sata je i jako zdrava jer u tijelo unosite uravnotežene obroke i pritom se osjećate bolje.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Horoskop

Svi znamo da bismo trebali paziti na namirnice koje unosimo u organizam, a razumijevanje svojih slabosti može doprinijeti cjelokupnom shvaćanju koncepta zdrave prehrane.

Gastronomija

Naime, gotovo dvije godine od otvorenja,  popularni zagrebački sushi street food mijenja ime u SoHo sushi rolls & poké bowls, čime ujedno najavljuje i...

Zanimljivosti

Događaj je posvećen korisnicima Grunteka kao zahvala na podršci i prepoznavanju samog projekta.

Budi fit

Kada se govori o mršavljenju, mnogi nisu sigurni što je učinkovitije u gubljenju kilograma – vježbanje ili dijeta?

Advertisement