Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Divlja Baranja u Zagrebu

Osvojite ručak iznenađenja na baranjski

Fantastična Baranja tijekom vremena ostala je upravo onakvom kakva je bila, pomalo mistična i skromna, no velika i divna u svom punom sjaju.

Područje obrubljeno rijekama, isprepleteno vinskim putevima i puteljicima kojim koračaju ljudi koji slave suživot s prirodom iskonski poštujući sve ono što im pruža, Baranja je naše neotkriveno blago.

Kako bi se to blago otkrilo i onima koji u Baranju nisu nikad kročili, od 1. veljače ove godine otvoren je prvi autohtoni baranjski restoran 'Divlja Baranja' u zagrebačkim Sesvetama.Ideja o otvaranju ovakvog restorana rodila se iz čiste ljubavi – prave neiskvarene ljubavi i želje da šira populacija prepozna puno bogatstvo i neiscrpno vrelo vrhunskih etno-gastro baranjskih proizvoda i delicije.

U restoranu 'Divlja Baranja', posjetitelji mogu kušati autohtona baranjska jela poput fiša, perkleta, kobasica, gužvare pripremljena prema dugogodišnjoj domaćoj recepturi, a koji čine samo mali dio bogate ponude restorana. Ususret toplijim danima, u restoranu iz svog menua posebno ističu pripremu šarana na rašljama.Svoju gastro ponudu restoran 'Divlja Baranja' upotpunjuje jedinstvenim web shopom putem kojeg svi zainteresirani mogu kupiti pravi domaći kulen koji restoran dobavlja direktno iz srca Baranje.Prvi baranjski restoran u Zagrebu pripremio je posebne pogodnosti u povodom Uskrsa. Posjetitelji restorana u velikom tjednu moći će uživati u ribljim jelima poput paprikaša od šarana, paprikaša od miješane ribe uz domaću tjestetinu kao prilog, perkleta od soma i štuke.

U nadolazećim danima restoran 'Divlja Baranja' pripremio je i dodatne pogodnosti za naruđbu ribljeg menua pripremljenog na žaru.Restoran 'Divlja Baranja' nalazi se u Sesvetama na adresi Vugrovečka cesta 24, a svi gastro ljubitelji svoje mjesto mogu rezervirati putem telefona 01 2013 196 ili e-mail adrese: [email protected].

Radno vrijeme restorana je od utorka do petka od 8 do 22 sata, subotom od 8 do 24 sata, a za obiteljske nedjeljne ručkove na raspolaganju su od 10 do 17 sati.Posjetitelji restorana svakoga četvrtka, petka i subote mogu uživati u živoj glazbi uz zvuke tamburice.

Više informacija o restoranu možete pronaći na službenoj web i facebook stranici 'Divlje Baranje'.

OSVOJI RUČAK!

Divlja Baranja vam poklanja ručak iznenađenja na baranjski. Sretna čitateljica ovaj će gastronomski užitak moći podijeliti s voljenom osobom. 

Ukoliko želite osvojiti ovaj poklon pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom BARANJA  te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr – u, broj mobitela i svoju punu adresu.

Koji je autohtoni hrvatski specijalitet izvorno iz Baranje?

Vaše prijave primamo do 5. travnja 2013., nakon čega ćemo objaviti ime dobitnika.

Dobitnik je Predrag Radošević. Čestitamo i dobar tek!


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Čobanac, fiš paprikaš, cicvara, čvarkuše, bazlamača, tačkrle…, dugačak je popis tradicionalnih jela Zlatne Slavonije koje domaće stanovništvo ne prepušta zaboravu, a gosti prepoznaju kao...

Savjeti i preporuke

Osim što kožu možete hraniti izvana, možete joj osigurati potrebnu vlažnost i lijep izgled iznutra ako jedete prave namirnice.

Gastronomija

Jede vam se nešto što će vas zasititi, napuniti energijom, osigurati nutrijente i pri tome vas – rashladiti.

Kultura

Dok se hranimo i razgovaramo, ponekad zaboravljamo na jedan važan aspekt - bonton u restoranu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.