Ovih dana je moj sin Niko proslavio svoj drugi rođendan, slavlje se odvijalo čak cijeli tjedan, a u opticaju su bile čak četiri torte. Jedna kupovna čokoladna za vrtić, kako pravila vrtića nalažu i račun od kud je kupljena, jedna koju smo dobili (u obliku lopte) i dvije iz moje kuhinjske radinosti. Ova šarena party torta je jedna od te dvije, klincima je jako fora i jako ju vole baš zbog boja i čokoladnih bombona na vrhu torte, makar su m&m bombonići prvi nestajali s njihovih tanjurića. Recept je skroz jednostavan.
Potrebno:
5 jaja + 1 žumanjak
130 g šećera
100 g brašna
1 prašak za pecivo
80 g otopljenog i prohlađenog maslaca
Za kremu:
5 listića želatine
3 dl slatkog vrhnja
100 g šećera u prahu
žuta, crvena i zelena jestiva boja u prahu
3 vrećice šarenih m&m čokoladnih bombona
Postupak:
1. Kalup promjera 25 cm obložite pek papirom, pećnicu zagrijte na 180 C.
2. Nad parom umutite jaja, žumanjak i šećer u gušću kremu nakon čega povremeno miješajući smjesu rashladite. Pažljivo joj umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i prohlađen maslac. Smjesu razdijelite u tri jednaka dijela, pa svaki zasebno razmažite u pripremljenom kalupu i pecite 20-25 minuta, prohladite.
3. Za pripremu kreme razmekšajte želatinu u hladnoj vodi. Od slatkog vrhnja izmiksajte čvrst snijeg pa mu umiješajte šećer u prahu. Želatinu ocijedite pa ju otopite u posudi nad parom. Brzo ju umiješajte u šlag. Kremu razdijelite na tri dijela, pa svaku obojite različitom nijansom jestive boje.
4. Rashlađene biskvite namažite raznobojnim kremama i spojite. Pred samo posluživanje kolač ukrasite šarenim m&m čokoladnim bombonima.
Just Good Food
Potrebno:
5 jaja + 1 žumanjak
130 g šećera
100 g brašna
1 prašak za pecivo
80 g otopljenog i prohlađenog maslaca
Za kremu:
5 listića želatine
3 dl slatkog vrhnja
100 g šećera u prahu
žuta, crvena i zelena jestiva boja u prahu
3 vrećice šarenih m&m čokoladnih bombona
Postupak:
1. Kalup promjera 25 cm obložite pek papirom, pećnicu zagrijte na 180 C.
2. Nad parom umutite jaja, žumanjak i šećer u gušću kremu nakon čega povremeno miješajući smjesu rashladite. Pažljivo joj umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i prohlađen maslac. Smjesu razdijelite u tri jednaka dijela, pa svaki zasebno razmažite u pripremljenom kalupu i pecite 20-25 minuta, prohladite.
3. Za pripremu kreme razmekšajte želatinu u hladnoj vodi. Od slatkog vrhnja izmiksajte čvrst snijeg pa mu umiješajte šećer u prahu. Želatinu ocijedite pa ju otopite u posudi nad parom. Brzo ju umiješajte u šlag. Kremu razdijelite na tri dijela, pa svaku obojite različitom nijansom jestive boje.
4. Rashlađene biskvite namažite raznobojnim kremama i spojite. Pred samo posluživanje kolač ukrasite šarenim m&m čokoladnim bombonima.
Just Good Food
You must be logged in to post a comment Login