Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Do kolača bez muke!

Zadnjih pet godina, uredna gošća naše rubrike Gastronomija je Vesna Nakić.

Zadnjih pet godina, uredna gošća naše rubrike Gastronomija je Vesna Nakić. Zanimljiv životni put, zanimljivi životni izbori, Vesnu i njene kolače su odveli u Skradin. Osobno, Vesna i ja smo prijateljice zadnjih skoro šest godina. Doduše, ne vidimo se često, ali smo uvijek tu jedna za drugu.

Kolači nisu bili tvoj prvi izbor. Kada si počela raditi kolače?

Sa slastičarstvom općenito sam započela 2013. godine kada sam upisala prekvalifikaciju za slastičara. Po svojoj osnovnoj profesiji sam kineziolog, ali igrom slučaja do posla u struci nisam mogla doći godinama. U jednom trenutku čovjek shvati da mora odlučiti što će dalje, jer se nečim mora baviti i od nečega živjeti. Život u Dalmaciji, pogotovo u malom mjestu kao što je Skradin, više je orijentiran na sezonske poslove što meni osobno nije opcija. Morala sam sebi osmisliti posao od kojeg ću moći živjeti cijelu godinu. Tako sam se ja odlučila za slastičarstvo, još jednom maturirala i 2017. godine otvorila svoj obrt za proizvodnju slastica. Ono čega se do današnjeg dana držim, a i ubuduće ću, je to da ostajem vjerna originalnim namirnicama, bez korištenja industrijskih zamjesa i nadomjestaka. Jaje je jaje, brašno je brašno, a orah je orah. Smatram da se jedino na takav način može održati kvalitetan rad, a time i željeni okus same slastice. Jest da bi mi industrijski proizvodi znatno smanjili troškove proizvodnje, ali bi i konačan rezultat bio drugačiji.

Vesna i Klapa Skradinski buk

Što te najviše veseli?

U slastičarstvu, moram priznati da zaista volim svaki njegov dio. Bilo da su u pitanju torte, kolači, monoporcije, čašice itd. Volim sve, od pripreme, do isporuke. Volim izmišljati i isprobavati nove stvari, kombinacije okusa, teksture, izgled… Kada je dekoriranje u pitanju, tu isto nema granica. Lijepo je, dobro, ponekad i zamorno kao i svugdje, ali je ipak više lijepo da se uvijek može učiti nešto novo. Prostora za učenje i napredak uvijek ima, samo o nama samima ovisi koliko ćemo toga iskoristiti za sebe i proširivati svoja znanja, vještine i umijeća.

Volim i to što dio isprobavanja novih ili drugačijih slastica možemo, sada već kroz skoro šest godina dijeliti i s čitateljicama vašeg portala. Lijepo je dobiti povratnu informaciju i znati da si nekome pomogao da nauči nešto novo ili još bolje, riješi neke nedoumice koje je imao u prošlosti radi manjka informacija, iskustva i sl.

Ispričaj malo o iznenađenju koje smo pripremile čitateljicama.

S obzirom na to da se bližimo posljednjem mjesecu u godini koji je obično pun iznenađenja i darivanja, rado bih da to napravimo i ovdje. Prošle godine sam isto napravila na svom Instagram profilu vesna.nakic_slatka_radionica i na Facebook stranici SlatkaRadionicabyVesnaNakic i razveselila sam četiri obitelji, po jednu za četiri tjedna Adventa. Pokazalo se lijepom gestom pa ćemo je ponoviti i ove godine.

A u suradnji s mojim dragim She.hr, rado bih jednim malim darom u obliku kutije suhih božićnih kolačića razveselila jednu od vaših čitateljica i zasladila Božić još jednoj obitelji.

suhi kolači

[box style=”0″]

Darujemo jednu čitateljicu.

Vesna osobno radi dostave:

  • Šibenik 22.12.2020.
  • Skradin 23.12.2020.
  • Zagreb 24.12.2020.

Za ostalo, dostava je HP na području cijele Hrvatske između 20. i 23.12.2020.

Pravila su jednostavna:

Prijave primamo do 4. prosinca točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Ana Domić Žunić

[/box]

Ne propustite

Gastronomija

U nastavku vam donosimo listu prednosti sirovih slatkiša, kao i naše omiljene recepte.

Gastronomija

Vječiti klasici iz svijeta slastičarstva i danas žive u našim srcima, a neka od najpopularnijih mjesta na kojima se uživa u najukusnijim desertima svako...

Gastronomija

Bližimo blagdanima, onim velikima kada je sve puno svega. Možda i prepuno! U to ime, danas predstavljamo Breskvice, jedan od neizostavnih tzv. suhih kolačića...

Gastronomija

Malina se odlično slaže s čokoladom ili laganim sirnim desertima. Idealna je za sladolede i sorbete, a nerijetko je možete susresti i u slanim...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.