Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
U nazočnosti predsjednika Republike Stjepana Mesića i premijerke Jadranke Kosor danas je u Uredu predsjednika 38-ero studenata dobilo prve rate "Top stipendija za top studente", a pritom je naglašena važnost državnog ulaganja u znanje.<br />

Hrvatska

Dodijeljene prve rate “Top stipendija za top studente”

U nazočnosti predsjednika Republike Stjepana Mesića i premijerke Jadranke Kosor danas je u Uredu predsjednika 38-ero studenata dobilo prve rate "Top stipendija za top studente", a pritom je naglašena važnost državnog ulaganja u znanje.

Akciju "Top stipendija za top studente" utemeljio je tjednik "Nacional" 2002. i njome se nagrađuje najbolje i najsvestranije studente najvećim neobvezujućim stipendijama u Hrvatskoj. Dosad je stipendirano 179 studenata s više od 40 fakulteta i visokih škola u Hrvatskoj, a u proteklih sedam godina dodijeljeno je ukupno sedam milijuna kuna. Krajem 2006., na inicijativu utemeljitelja projekta, Vlada je ukinula porez na stipendije do 4 tisuće kuna.

Ovogodišnji stipendijski fond dosegnuo je do sada najveći iznos od 1.520.000 kuna, a 38 studenata – 34 sa sveučilišnih studija, dva sa veleučilišta i visokih škola te još dva studenta sa Sveučilišta u Zadru – tijekom akademske 2009./2010. dobit će 40 tisuća kuna, odnosno, 4 tisuće mjesečno.

Uz Mesića i Kosor dodjeli stipendija nazočili su i resorni ministar Radovan Fuchs, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i glavna urednica "Nacionala" i članice Uprave NCL grupe Sina Karli.

Naglašavajući važnost ulaganja u znanje, predsjednik Mesić posebno je zahvalio osnivačima akcije, izdvojivši Sinu Karli i pokojnog osnivača "Nacionala" Ivu Pukanića. Ako želimo da Hrvatska bude zemlja znanja moramo u znanje ulagati, rekao je Mesić.

Zahvalivši predsjedniku Mesiću na potpori, Sina Karli je u ime osnivača poručila kako im je želja da "Top stipendija" i dalje šalje poruku o nužnosti izgradnje društva znanja.

U ime svih stipendista zahvalila je Top studentica godine Livija Zlopaša.

U projektu, osim tjednika Nacional, utemeljitelja akcije, sudjeluju i tvrtke partneri – Ina, Ingra, HRT, Vipnet, Diners club, Hrvatska poštanska banka (HPB) te regionalni partneri Turisthotel, Tankerkomerc i Tankerska plovidba.

(Hina)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.