Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Domaći Ferrero Rocher

Tako fino, tako čokoladno, tako hrskavo – škicnite recept!

Doista savršene kuglice napravljene od čokolade i lješnjaka, koje se čak niti u nijansama ne razlikuju od njihovog pravog originala – moguće je pripremiti uz pomoć ovog recepta. Izuzetno brzo se naprave, izmiješaju se navedeni sastojci koji se onda oblikuju u kuglice i utapaju u čokoladu, te serviraju u dekorativnim košaricama, baš poput njihovih industrijskih originala. Kuglice su napravljene po receptu s bloga La casa de vanilla, odnosno s bloga Almost Bourdain. Savršene okusom, izgledom i brzinom izrade oduševile su me u svakom pogledu i ponovno ću ih pripremati za nadolazeće blagdane.

Potrebno:
  • 100 g lješnjak (nougat) napolitanki
  • 150 g lješnjaka
  • 200 g Nutelle
  • 150 g čokolade za kuhanje ili mliječne čokolade
  • 4,5 žlice ulja


Postupak:

1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijusevih. Lješnjake rasporedite u lim, pa stavite u pećnicu na 8 do 10 minuta. Izvadite ih, prohladite, skinite im opnu, a zatim ih sitno nasjeckajte ili koristite već gotove blanširane lješnjake koje možete i u multipraktiku sitno nasjeckati.
2. Napolitanke grubo izlomite, dodajte isjeckane lješnjake i Nutella namaz pa sve dobro izmiješajte. Žličicom uzimajte smjesu i rukama oblikujte male kuglice ( ako vam je smjesa premekana stavite ju na 15 do 30 minuta u frižider prije oblikovanja). Složite kuglice na tacnu pa ih stavite u frižider na 45 minuta kako bi se dobro stisnule i rashladile.
3. Čokoladu i ulje otopite ( ja sam otapala na pari), pa svaku rashlađenu kuglicu uvaljajte u otopljenoj čokoladi. Ostavite da se glazura na njima stisne, pa ih rasporedite u dekorativne košarice.

Just Good Food


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Gastronomija

Ukusi su različiti, ali mnogi će se složiti da se ništa ne može usporediti s kremastom teksturom i neodoljivim okusom bakinih domaćih štrukli sa...

Gastronomija

Recepti i načini pripreme tiramisua mnogobrojni su kao i priče o njegovom podrijetlu, a mi vam donosimo recept koji će jednostavno oduševiti vaše goste.

Gastronomija

Fetica ove čokoladne salame s cijelim lješnjacima i sjeckanim pistacijama pravi je mali slatki užitak, posebno za ljubitelje i ovisnike o čokoladi.

Gastronomija

Čokolada i šljive se baš vole, a dokaz za to je ova predobra Čokoladna pita sa šljivama koja ima za podlogu fino prhko tijesto...

Advertisement