Domino pepermint pločice

Ako ste ljubitelj osvježavajućih desertnih pločica poput After Eight čokoladica ili volite papati pepermint bombone punjene čokoladom, a još k tome se volite i igrati, evo jedna baš takva vrckavo-zaigrana osvježavajuća pepermint pločica u obliku poznate društvene igre koje ste se u djetinjstvu vjerojatno i sami igrali…

Potrebno za 60-tak komada:

  • 400 g šećera u prahu
  • 10 kapi jestivog eteričnog
  • ulja paprene metvice
  • 4 žlice mlijeka

Za ukrašavanje :

  • 100 g gotove glazure od tamne čokolade

Postupak :

  1. U zdjelu prosijte šećer u prahu, dodajte ulje paprene metvice i mlijeko, pa sve zajedno mijesite dok ne dobijete ujednačenu masu. Šećernu smjesu razvaljajte između dva sloja prozirne folije u pravokutnik 20×32 cm i debljine 3mm. Zatim dugim ravnalom i oštrim nožem izrežite 60 pločica veličine 2×4 cm. Šećerne pločice ostavite 24 sata da se dobro posuše.
  2. Čokoladnu glazuru za ukrašavanje otopite na pari, a zatim njome uz pomoć kista premažite polovicu svake šećerne pločice. tanjim kistom na praznoj strani pločica napravite točkice (od 1 do 6) kao na kockicama društvene igre. Ostavite čokoladu da se stisne. Pločice složite jedne na druge u prikladnu kutijicu, po mogućnosti u onu s pregradama, koja izgleda kao prava kutija za domino.

Izvor: Just Good Food