Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Dr. Oz otkriva tri tajne mršavljenja

U svakodnevnu prehranu uključite rooibos čaj, kiselo povrće i cjelovite žitarice. 

Popularni dr. Mehmet Oz otkrio je u svojoj emisiji tri međunarodne 'tajne' koje osiguravaju mršavljenje. Ako ih uključite u svoju svakodnevnu prehranu, učinak može biti kumulativan i omogućiti gubitak od 8 kilograma kroz 12 mjeseci.

Međunarodna tajna br. 1: Mađarska

''Proces koji koriste kako bi spremili povrće je dijetna tajna koja Mađaricama osigurava mršavljenje. Gotovo da i nema kalorija u kiselom povrću, stoga predstavlja idealnu hranu za grickanje za mnoge'', objasnio je dr. Oz pravi značaj zakiseljenog povrća.Ocat koji se pri tom koristi može suspregnuti rast masnih stanica te tako olakšati gubitak suvišnih kilograma ili pak spriječiti debljanje. S druge strane, kod ovakvog povrća biste trebali obratiti pozornost na količinu soli koju sadrži.

Međunarodna tajna br. 2: Švicarska

Tajna vitkog struka Švicarki leži u ranojutarnjoj porciji mueslija. ''Stalno preporučujem mueslije osobama kojima je zobena kaša za doručak dosadila. Riječ je o žitaricama cjelovitog zrna, što znači da vas zasite i pomažu držati žudnju za slatkim pod kontrolom'', tvrdi popularni TV-liječnik.Ove žitarice jedite s malomasnim mlijekom ili jogurtom (0,9 posto masti), a možete dodati i šaku svježeg bobičastog voća i orašastih plodova.

Međunarodna tajna br. 3: Južna Afrika

''Hrana Južne Afrike je toliko multikulturalna da se zove 'dugina kuhinja', no nije bitno samo ono što žene iz ovog podneblja jedu kako bi bile mršave nego što piju. A to je rooibos čaj'', objasnio je dr. Oz. Za razliku od crnog čaja, rooibos ne sadrži kofein, što ga čini prikladnim za konzumiranje tijekom čitavog dana svim dobnim skupinama, a posebice osobama koje pate od nesanice, poremećaja spavanja, stresa i napetosti.S obzirom da je prirodno slatkast, nije ga potrebno dodatno sladiti. Probajte zamijeniti jednu šalicu crne kave ovim čajem i možete računati na 3,41 kilogram manje u godini dana. Može se piti i hladan, miješati s narančinim sokom, a neki ga koriste čak i za koktele.

Ordinacija.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Cvjetača gotovo da i ne sadrži masti i ugljikohidrate. Sadrži fitonutrijente i gotovo je bez kalorija.

Savjeti stručnjaka

Ako želite lijepu kožu, jake mišiće i kosti i lijepu kosu, ne zaboraviti svakog dna u organizam unositi proteine.

Budi fit

Kada govorimo o klasičnoj DASH dijeti, to je nutricionistički uravnotežen plan prehrane koji uključuje cjelovite žitarice, mahunarke, voće i povrće, nemasno meso, perad, ribu...

Savjeti i preporuke

Ne tvrdimo kako smo našli neki jednostavni prečac do vitke linije u roku dok kažete "keks", no ovim malim koracima i trikovima možete ubrzati...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.