Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Budi fit

Dragi, opet si hrkao

Progutajte pilulu i riješite se hrkanja zauvijek.

Pilula kojom se zaustavlja hrkanje mogla bi biti rješenje za milijune parova koji zbog ove pojave imaju loš san.

Kako navodi malo američko istraživanje, pilula koja se uzima jednom dnevno, smanjuje hrkanje za 70%. Planira se u sveobuhvatnije istraživanje poradi utvrđivanja je li lijek rješenje za apneju, sindroma vezanog uz poremećaj spavanja od kojeg samo u Britaniji boluje 3 milijuna ljudi. Inicijalni rezultati 6-mjesečne studije, koja je uključivala 45 pacijenata, sugeriraju kako bi nova pilula mogla biti prva kojom se uspješno suzbija hrkanje.

Ako se rezultati pokažu pozitivnima, pilula bi također mogla pomoći u sprječavanju rizika od visokog krvnog tlaka i bolesti srca koji su također vezani uz apneju.

Postoje već solucije poput maske koja se nosi na licu i poboljšava kvalitetu sna, no neki je smatraju neudobnom. S obzirom da maska ne liječi ovo stanje, mora se nositi svaku večer.

Stručnjaci ovu pilulu smatraju "svetim gralom" za terapiju protiv hrkanja. Novi lijek po imenu Qnexa sadrži stimulans fenteramin i anti-epileptički sastojak topiramat. Tijekom testiranja, koje je uključivalo muškarce i žene u dobi od 30 do 65 godina, broj smetnji koju je prouzročila apneja smanjio se u periodu od sat vremena s 46 na samo 14.

Metro-portal.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti stručnjaka

Hrkanje nažalost nije moguće zaustaviti vlastitom voljom, niti ga je moguće izliječiti. Dobra je vijest da hrkanje možemo uspješno kontrolirati.

Zdravstveni karton

Istraživanje čiji su nalazi objavljeni u časopisu BMC Public Health otkrilo je da je ispijanje kave s kofeinom i bez kofeina povezno sa smanjenim...

Obitelj

Odabir da dijete boravi pred ekranom često je lak izbor.

Duh i tijelo

Prema novoj studiji objavljenoj u časopisu ‘International Society of Sports Nutrition’ ispijanje jake kave prije vježbanja može pomoći u sagorijevanju dodatnih masti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.