Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Drama Queen

Drama Queen: Buđenje iz zimskog sna

Vjerujem da će mi i dijeta pasti na pamet. Već mi jedan patuljak šalje linkove na sve i svašta bez ugljikohidrata.

Medo se probudio iz zimskoga sna. Lijepo vrijeme, manje krpica, i eto ga vraže, još malo i badić na repertoaru. Kao svaki pravi kampanjac, a i kao većina žena, ne lažite sad, krenula sam vježbati.  Ne možeš se skinuti baš svakakav. Konkurencija je nama, neudanima, velika, tražili mi koga ili ne. Pustite vi moj vedri duh, treba do njega doći. Pustite posjete kozmetičarima i skupe tretmane za koje nemamo baš svi novca, dodajte i sva čupanja svijeta, masaže i slično, nije baš lijepo kad sve visi. Vjerujem da će mi i dijeta pasti na pamet. Već mi jedan patuljak šalje linkove na sve i svašta bez ugljikohidrata. Iako, svi muški prijatelji većinu toga ni ne kuže, žena me uvijek bilo strah.

Jutro poslije, buđenje s pitanjem “što je meni ovo trebalo?”

Neprocjenjivo, a bome i jer ja to zaslužujem, lagani tempo – moj izbor. Razgibavanje, kao da ne pretjeram. Pa malo noge, pa malo uvijek velika guza. Dodaj i ruke. Čučanj, bučica, digni spusti, ponovi. Kućna radinost, jer sve već znam. Osjećaj savršenog zatezanja me pratio to popodne. Pomakneš se osjetiš da si živ. Ali, jutro poslije. Uvijek je to jutro poslije teško,  jednako kao i u sexu sa strancem, probudiš se s upitnikom i stihovima „što je meni ovo trebalo?“. Boli me sve. I još se okolo besramno hvalim kako sam u formi, a boli me sve. Od nožnoga prsta, do posljednje dlake na glavi. Jer, boli me sve. Iz kreveta izlazim vrlo damski, na sve četiri. Dok tražim papuče, proklinjem tenisice, jer – boli me sve. Pokušaj oblačenja završava jaucima i sretna sam što me nitko ne čuje. Sramotno je vrištati dok navlačiš čarapice.

bigsiti

Tempo “is a bitch”

Ali, to je tako. Veliki grad. Skoro sat vožnje na posao i s posla. Dodajte k tomu sjedenja nekih 8 sati. Dodajte i malo spavanja i shvatit ćete kako je 24 sata premalo da baš odradiš sve pa i neki dobar trening. Naši su preci cijele dane smišljali što i kao pojesti. Lovili su, obrađivali polja, bježali od životinja…  Lijegali umorni od fizičkoga rada. I umirali su u tridesetima.  A mi? Trknemo u pekaru ili naručimo nešto. I natrag u stolac smišljati „posao“ kojim se bavimo, s rizičnim čimbenicima stresa i obaveznim sistematskim jednom godišnje, jer vrag nikad ne miruje, a tempo je takav kakav je.

Ponekad zavidim ljudima koji žive na selu ili u nekom manjem gradu. Ne izgube 2 sata na prometne gužve, kolone, čekanje tramvaja. Lijepo je imati i komadić zemlje na kojem posadiš svoj cvijet i meditiraš dok čupkaš neki korov. Ali, izabrali smo veliki grad. Izabrali smo gužvu i eventualno imamo posudu za cvijeće na balkonu.

Foto: Pixabay

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Duh i tijelo

Kod vježbanja je važno pronaći aktivnosti u kojima ćete uživati, a ne da vam one budu teret.

Beauty report

Nokti na rukama rastu 3.5 milimetra mjesečno, a ako vam se čini da nije tako možda vam nedostaje vitamina.

Budi fit

Eterična ulja definitivno mogu biti prva pomoć za opekline, alergije, ugrize insekata, kao i za bolove u mišićima.

Zanimljivosti

Voditeljica i spisateljica Marijana Perinić će na zadnjoj ovosezonskoj Ženskoj priči, i to na temu LITO IDE MALA , gdje će biti priče o...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.