Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Drama Queen

Drama Queen: Di god se okrenem, guzice i sise

Zašto smo tako opsjednuti vlastitim izgledom?

Prvo moram napomenuti kako nisam ljubomorna ni na čiju guzicu ili sisu. Nisam. I jednog i drugog imam sasvim dovoljno. Možda i previše. Ne pišem tekst iz puke ljubomore. Ali, dajte se okrenite oko sebe i pokušajte me uvjeriti kako nisam u pravu.

Jednom davno, u naletu panike, kupila sam anticelulitnu kremu, bjesomučno je utrljavala, u nadi da će njena koža biti savršena, ukrasti joj koji centimetar, otopiti mast. Čak sam i bolju polovicu nagovorila, u čarima predigre, da koji puta dobro zacrveni pozamašnu kvadraturu moje pozadine. Naravno, čovjek je vrlo brzo odustao. Naporan je to posao, uz opravdanje kako sam savršena. Da, skoro sam i povjerovala. Iako, ima nešto sexy u tim velikim kantama…

Reklama za čarape, na fotografiji žena samo u čarapama. Dobro. Glupa sam. Naglasak je na čarapama, ali zašto mi onda pogled ide na njene gole, svršeno oblikovane grudi koje jednostavno prkose zakonu gravitacije!? Reklama za cipele. Lijepo. Samo me zanima ta poza. Zašto baš ta poza? Taj sneni pogled, napućene usnice i asocijacija na potencijalni doggy!?

noge

I TBF ima pjesmu. Istina, gdje god da krenem, prate me guzice i sise. Plakati ma gledaju, reklame na televiziju me tjeraju razmišljati o dijeti. Tek iskakanje cijenjenih prednjica i zadnjica, na nekom od internetskih portala, u uzaludnom pokušaju da ih ugasim, da stisnem onaj X, oplete moj kočijaški govor kojim se baš ne ponosim.

Hvala ti Bože, jedino radijske postaje nisu uspjele artikulirati nešto što bi bilo divno vizualizirati, a to bi mi bilo, u biti, najnapetije! To bi doista bilo maštovito i sexy. Zamislite reklamu u kojoj vam radijski glas pokušava opisati jednu sočnu trojku. Već čujem neku usporedbu s čokoladnim kolačem i trešnjicom na vrhu. Ili, nekog voditelja u dočaravanju stražnjice Kim Kardashian u nekoj od reklama, recimo, donjega rublja. Rekla bi moja prijateljica: ‘Čudo!’.

Dajte, molim vas, jednu takvu reklamu da mi mašta poludi.

zena1

Cenzura?

Nisam za cenzuru, nisam ni za ponižavanje i omalovažavanje žena. Razumljivo mi je kako možeš biti ljubomoran na jednu savršenu guzicu ili savršeno oblikovnu dojku, pod pretpostavkom da nije silikonska. Ali, zašto smo toliko bombardirani i opsjednuti?

Zašto je muška guza ili muški torzo relativno manje zastupljen? Muče li i muškarce njihove guzice i njihove sise? Usput rečeno, ima tako krasno visećih, dlakavih muških sisa da me uhvati strah od izuma muškog grudnjaka. Vjerujete, meni nedostaje tih divnih, mišićavih, ne previše dlakavih guza i isklesanih torza. Rijetko ih, u zadnje vrijeme, srećem u stvarnome životu. Svi prijatelji, naročito oni koji su u braku, dobili su trbuh u znak sretnoga i dobroga života. Svi su nekako sretno opušteni i zapušteni.

Sve žene koje znam, pa i ja, pokušavaju stotu dijetu i plaču zbog celulita.

Žene žele biti savršene, a muškarcima se u pravilu fućka.

Pa ne razumijem… Ne mogu oni biti pametniji od nas!? Zbog žena su se i ratovi vodili!

Nemam pametna odgovora. Čini mi se da nas (lagano) ubijaju guzice i sise s reklama. Ubijaju nas guzice i sise s profila društvenih mreža. Ubijaju nas savršene, glatke nožice. Ubija nas taj ‘attention whore’ koji ni ne mogu prevesti na hrvatski, jer nemamo nekakav dobar izraz. K vragu i taj glupi ‘selfie’!

I premda smo čuli za Photoshop, filtere i premda smo sve (navodno) inteligentne, samosvjesne i hrabre, guzice i sise nas muče i muče i muče…

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Menstrualna stigma može zvučati kao nešto nepravedno, ali zapravo može imati ozbiljne posljedice.

Drama Queen

Ima li itko na ovome svijetu ikakvu obavezu?

Obitelj

U modernom roditeljstvu često se raspravlja o tome kako najbolje zabaviti djecu i održati njihov interes.

Darivanje

Možda ste jednostavno negdje putem naučili žrtvovati sebe da bi vas drugi voljeli.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.