Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
film
film

Drama Queen

Drama Queen: Film bez smisla

Scena kao u doba velikih poplava, Noa gradi arku, a ni traga Huntericama

Konačno petak. Tri sastanka. Prvi “oči u oči“ s dvije zanimljive dame s kojima ću, izvjesno je, savršeno surađivati. Drugi, razmjena ženskih ideja s višim ciljem, pa konačno treći, s prijateljem s kojim povremeno volim i odraditi kakav poslić. Naravno, pohvalim mu se kako me čeka “M“, pa kino s “babcima“ i hit film o kojem svi pišu. Naravno pisat ću i ja.

Sto ljudi, sto ćudi

I čudi se meni moja “10-ka“ . Kaže, imao je bolje mišljenje o meni, o mom ukusu i nije mu jasno zašto idem gledati to smeće. Život me naučio da probam sve na svojoj koži, pa i glup film. Sto ljudi, sto ćudi, reče pomirljivo sliježući ramenima.

Dug taj petak, kažem sama sebi, odradi u njemu što više, pa u krpe do ponedjeljka. Žvačući oveći hamburger čekam “M“ da mi prikrati vrijeme prije početka filma. Naravno, poslije bi bilo zgodno popiti i pivo, da se sve lijepo zbetonira. Gleda me,  smješka se i servira mi medenjake, naručuje pivo. Medenjaci i tri piva. Savršena kombinacija nakon hamburgera i savršena priprema za dva sata filma.

Sjedimo u redu F, 5 mjesta je naših. Curke me gledaju. Kuže da sam pod gasom. Guraju me na kraj reda, ono da šutim. Da nemam s kim blejati. Nakon 23.45 minuta idiotskih reklama, među kojima je bio i “SimBex“,  počinje film. Zapravo “SimBex“ mi i treba, kako ću na koncu shvatiti, jer film je totalna smijurija, naročito nakon tri piva i “V“ ,koja je sjedila do mene i na svaku moju upadicu plakala. Dovraga, mislim si, danas sam dobra!

Ovakav film nisam očekivala

film

Apeliram  na elite u Hollywoodu nek stilistici daju momentalni otkaz. Ona košulja s početka je zaista navjerojatan detalj, u kombinaciji s puloverićem i suknjicom. Podsjeća me na slavno doba uskih, perlonskih košulja iz osamdesetih i neuspjelih pokušaja glumljenja frajerčina. Nije ni čudo što je mačka u filmu nevina. S takvom košuljom jedino to može biti. Ponukana lepršavim uzorkom i krojem košulje, očekivala sam da ću u prvom pokazivanju gaćica ugledati “partizanke“ iz Galeba ili Devića, ali srećom neka čipkica se nazire, pa sam preživjela. A tek te cipelice u ključne dvije scene!? Netko dobacuje “Aladinove“ cipelice, druga već vrišti “kaj su joj to papuče“. Seattle zalijeva kiša. Scena kao u doba velikih poplava, Noa gradi arku, a ni traga Huntericama. Ona u tim papirnatim, špic-cipelicama, hoda okolo. Frajer je vozika u milijun Audija pa si može dopustiti, zar ne? Pa čak i ona nekakva haljina boje lososa je jadna, a “kak ti, zbigecala se“. Mislim dobro, ja sam pripita, ali koji je vrag ostatku ekipe. Kolektivno se valjamo od smijeha i sad već svi, ne samo ja i moje cure, komentiramo detalje i umiremo. A komediju stvarno nisam očekivala.

Cijela gluma dražesnog ploda Melanie i Dona podsjeća me na “Dinastiju“ i Krystle koja je svake tri sekunde cviljela iz nekog glupog razloga. Naravno, Alexis mi je uvijek bila draža. Bar je imala stav.  Glavnom glumcu ni dobar torzo ne može pomoći, a poznati sam ljubitelj torza. On je jednostavno užasan.  Nažalost, ne sjećam se da sam ga ikada igdje drugdje gledala, a nakon ovoga mislim da ni neću.

Vratimo se filmu. I tako se ona svakih 5 sekundi nešto prenemaže, pa je svakih 7 sekundi na rubu plača. Ide taj film nekako i neshvatljivo mi je, drage moje žene, da nju baš svaki povjetarac pali, a nevino djevojče. Moram pozdraviti i prevoditelja jer će mi termini “napaljiv“, “kandžija“ i “čep“ zauvijek ostati urezani u pamćenje. Ući će u anale. Priznajem, ono “devetanje“ pri kraju filma mi nije jasno. On se ubija, sav oznojen kao na kakvoj bijesnoj spravi u teretani, a njena guza i dalje djevičanski bijela, kao da nikakav udarac nije primila. Malo suzica i to je to. The end.

Foto: Unsplash

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Drugo izdanje Ponta Lopud festivala u lipnju će otok Lopud po drugi put pretvoriti u kreativno kulturno središte profesionalaca filmske industrije, mjesto susreta, razmjene...

Zanimljivosti

Film „Avatar“ Jamesa Camerona počeo se prikazivati u kinima 2009. godine i od tada je na tronu najuspješnijeg filma svih vremena.

Zanimljivosti

U kina je stigao animirani film “Loši momci” koji je snimljen po istoimenoj seriji popularnih dječjih knjiga autora Aarona Blabeya. Inače, knjige su objavljene...

Kultura

Zhang Yimou, iako je bio iznad propisane dobi za prijem na fakultet, obratio se Ministarstvu kulture koje mu je nakon pregleda njegovih osobnih fotografskih...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.