Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
kako biti dama
kako biti dama

Drama Queen

Drama Queen: Kako biti dama

Mora da sam nepravedna. Reći ćete, sigurno si i zavidna. Ali, kako se postaje dama? To nas u školama nisu učili.

Moja najdraža urednica, naša ekspertica i moja malenkost sjedimo na kavi i raspravljamo od vremena, preko dečkića do neizbježnih ženskih problema poput čarapa, cipela i slično. Danas smo u uredu sve tri s novim frizurama. Jedna je trendi, druga je prekrasno plava, a ja, treća, obrijana. Što da vam kažem, ja nisam dama, ne znam kako biti dama. Mislim da to nikad nisam htjela ni znala biti.

Vjerujem da sam puna predrasuda. Vjerujem i da sam, ponovno, tolerantno netolerantna. Sigurno jesam, jer što znači biti dama? Kako se uopće postaje dama? Dama bi trebala biti netko za kim se okrenu i muškarac i žena. Žena bez zavisti, s divljenjem, a to je rijetko. Žena je ženi – vuk.

kako biti dama

U mojoj viziji “kratka kosa, kratka pamet“, dama je odmah neka sponzoruša. Posvuduša koja se samo licka, maže kremicama i mora, ali baš mora imati sve što je u trendu. Dama je napirlitana. Ljubi se u obraz, onako glasno, ne dodirujući drugo lice, a u strahu od razmazivanja “fasade“. Dama je sigurno i ona koje se svakome obraća s draga/dragi. Mora i da trepće okicama nepovratno i smješka se stalno, na svaku.

Elegantno popravlja frizuru, dugim prstima i još dužim noktima.Vjerujem da prava dama mora poznavati i sve kozmetičke tretmane. Od limfnih drenaža, raznovrsnih vrsta čupanja, do egzotičnih naziva farbanja ili pramenova. Vjerujem kako se bavi pilatesom ili jogom. I sigurno jede samo salate i stalno je gladna. I nije partijanerica! Ne opija se i već se od jedne čašice zarumeni i toplo smješka. Mora imati i bundicu, nadam se samo da je “prijateljica“ životinja i da se grozi nositi medu ili zeca, možda i lisicu.

Mora da sam nepravedna. Reći ćete, sigurno si i zavidna. Ali, kako se postaje dama? To nas u školama nisu učili. Nisu nas učili plesati valcere. Lepeza više nema, a ni suncobrana, a haljine su sve kraće i kraće. Već sam negdje napisala, majica nije haljina drage moje. Nisu nas učili ni od koje vilice krenuti jesti za stolom, a bome ni kako držati čašu. Jedva da su nas naučili speći jaje na predmetu zvanom domaćinstvo. Emancipacija nas je dovela do toga da mi većina ne smije pridržati vrata jer, čuj stari, ja ti sve mogu sama. Maljam zidove, nosim kutije, mijenjam žarulje. Dakle, nisam dama.

Foto: Pixabay

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Drama Queen

Možda je najbolje da ne pišem ništa...

Drama Queen

Rugamo se svima, onima koji kopiraju, koji nešto pokušavaju, nije važno tko nosi već što nosi.

Drama Queen

Nego, red je da se nešto napiše na kraju godine, zar ne? Neka dubokoumna poučna pričica o uspjesima i žaljenjima, po mogućnosti sa zahvalom?

Drama Queen

U ovom našem svijetu Slobodnih, robovi smo tuđih odobravanja.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.