Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Drama Queen

Drama Queen: Otkrila sam tajnu sreće

Obećat ću sebi mir i osmijeh

Netko mi nedavno reče, kako bi bilo dobro pisati o vedrijim temama. Dramatiziram i stalno negodujem, i nikad mi ništa nije dovoljno dobro. Od miša napravim slona. U plastu sijena gubim iglu, pa je tražim. I naravno da je ne nađem. I shvaćena sam, a i nisam shvaćena. Drama. Uvijek neka drama. I već sam dosadna s tim.

Nije da volim kritike ili da slušam savjete, ali svatih kako je moj sugovornik vjerojatno u pravu. Barem sam naučila poslušati i one stvari koje mi se ne sviđaju čuti. Da. Ego je stravična stvarčica. A kritika? Boli! I baš mi se učini kako je cijeli moj fokus usmjeren samo na veličanstvenu Mene, na vatromet moga, osobna križa. Ne najgorega na svijetu, ali moga. Moga i samo moga. I volim ga i mrzim. I težak je, a nije najteži, a moj je i borim se s njim.

Na burzi je zabava

A vidjela sam i čula svašta ovih zadnjih dana. Sudjelovala u radostima naše Domovine. Posjetila nezaobilazna mjesta velikog broja mladih Hrvata, Hrvatski zavod za zapošljavanje. I kao na nekom tulumu, na samom ulazu, velika, dugačka zmija, poredanih ljudi. Sjetilo me na neki davni upad na neki od tuluma. Vidiš, znam ja i pozitivno misliti. Gledati sve s vedrije strane, veselo koračati uz neku budnicu. Okružen mladosti, odmah se i osjećaš mlađe. A i ljepše, kada si u društvu zgodnih, mladih, a čini mi se i pametnih, ljudi. I strpljivo koračam u redu. A ni strpljivost, ne ponosim se time, mi nije jača strana. Kao u nekom transu, uz svu tu mladost, kao da mi je lakše. Zvuči li to sebično i ružno? Ne znam. Znam da se osjećam lijepo, mlado i poletno, i na burzi. I ljudi su tako divni, ma što mi mislili o tome…

burzaDok vrtim zadnjih par dana u svojoj glavi, u nekom pokušaju prisjećanja trenutaka koji su mi se učinili vedri i veseli, i pored blagdana, obitelji i prijatelja, nekako mi samo jedan poziv pada na pamet. Zapravo, nazvala sam ja, u totalno pravom trenutku, s krivim razlogom. Ali, tako kod mene obično bude. I blebećem bez kraja i konca. Htjela sam konačno reći neku pozitivnu misao, a ono, druga strana i ta neka druga energija, zaustaviše moje graktanje. A baš sam se opet htjela fokusirati na veličanstvenu Mene. Nježan i drhtav glas. Suspregnute suze. I, napokon, neke dobre vijesti. Neke zaista dobre vijesti. Vijesti koje ti kažu koliko si malen, a koliko važan. Koliko si jak i kad si slab. Vijesti koje će ti reći, živi danas, pusti sutra. Tko zna što sutra nosi. Vijesti koje te mole drugi puta drugačije! Vijesti koje te vrate u mladost, na neki od tuluma kojih se i sjećaš i ne sjećaš, opijen od mladosti, ludosti i nešto alkohola, i u kojima te ne zanima sutra i koliko će te boljeti glava. Postoji samo danas i sve je lijepo.

zena telefonSamo te jedno molim, obećaj sam sebi, drugačije. Obećaj sebi mir. Obećaj bez gorčine, bez problema, bez straha.

Obećat ću sebi mir. Da konačno, mir. Smirenost. Stres- ništa! Obećat ću sebi osmijeh. I kao najveći dar, držati ga na posebnom mjestu. Osmijeh i mir. Ja ne trebam više.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Suncokreti na oblacima

Uskoro kreće vreva i galama i ovo vrijeme treba iskoristiti za napuniti baterije, za nahraniti dušu.

Zdravstveni karton

Teško svakodenevnom prehranom možemo unijeti sve potrebne doze vitamina i minerala

Savjeti stručnjaka

Problem sive mrene se rješava u svega par koraka i minuta – doslovno.

Savjeti stručnjaka

Znanstvenici su otkrili da je previše ili premalo sna povezano sa smanjenim kognitivnim performansama.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.