Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Dvotjedni Tjedan restorana

Uživajte u hrani, druženju i izlascima u preko 40 zagrebačkih restorana.

Uspješna akcija Tjedan restorana, koja je u Hrvatskoj prvi put održana u listopadu prošle godine, dobila je svoj nastavak. "Ovog puta American Express Tjedan restorana trajat će 2 tjedna, od 28. veljače do 13. ožujka, a broj restorana je sa 20 narastao na čak 41", objasnili su organizatori akcije Željka Marjanović i Ozren Drobnjak na brunchu na kojem su predstavili dio onoga što posjetitelje očekuje u ta dva tjedna.

U dva tjedna trajanja akcije, posjetitelji će moći birati između različitih, za akciju posebno osmišljenih jelovnika, koji će za fiksnu cijenu od 100 kuna nuditi par slijedova jela tipičnih za svaki restoran. Organizatori ističu da su prilikom dogovora inzistirali na tome da je vrijednost ponuđenih jela u redovitoj ponudi barem 30% veća od dogovorenih 100kn. Za ostalo, odgovorni su isključivo ugostitelji."Naša želja bila je potaknuti i razbuditi pomalo uspavanu zagrebačku restoransku scenu, jer smatramo da restorani na ovaj način mogu privući veliki broj posjetitelja, koji će za vrijeme trajanja akcije možda obići više restorana nego inače, ili istražiti neke koje inače možda i ne bi. Na ugostiteljima je da daju sve od sebe i pokažu gostima zašto bi im se i poslije trebali vraćati.", kaže Željka Marjanović, glavna organizatorica akcije.Osim same akcije u kojoj sudjeluju restorani, organizatori su ova dva tjedna odlučili učiniti još uzbudljivijima. Oni zainteresirani za tajne vrhunskih kuhara i restorana, 2. 3. i 4. ožujka u 17h imat će priliku slušati predavanja Marina Rendića, poznatog hrvatskog chefa iz restorana Pepenero u Novigradu, koji se nedavno vratio s prakse iz dvaju renomiranih svjetskih restorana, Arzaka u Španjolskoj i Nome u Kopenhagenu. Predavanja će se održavati u Electroluxu u Slavonskoj aveniji 3, a bit će popraćena finim zalogajima pripremljenim modernim kulinarskim tehnikama na licu mjesta. Broj ulaznica je ograničen, a za one koji se ne uspiju domoći ulaznice, sva tri predavanja bit će uživo prenošena na web stranici i Facebook profilu Tjedna restorana.

Za filmofile, American Express Tjedan restorana pripremio je četiri filma tematike vezane za hranu i restorane, koje će se moći pogledati od 10. do 13. ožujka  u Dokukinu Croatia s početkom u 19h. Bit će prikazani Kings of Pastry, Real dirt on farmer John, Florent: Queen of the Meat Market te Woman, Waitressing & the Art of Service, a nakon filmova gledatelji neće ostati gladni!A za sve one koji neće stizati redovito obilaziti restorane, gradom će kružiti kuhinja na kotačima – kamion u kojem će se posluživati guste zimske juhe. Tako će svatko tko se nađe na određenim lokacijama u vremenu od 11:30h do 15h za 10kn moći probati juhe iz restorana uključenih u akciju. Popis lokacija nalazi se na web stranici www.tjedanrestorana.com.

American Express će, kao naslovni sponzor, tijekom cijelog ovog događanja darivati svoje korisnike, o čemu će redoviti obavještavati na svojim službenim stranicama. Korisnici će moći osvojiti kartu za predavanje Marina Rendića ili ulaznice za neki od zanimljivih dokumentarnih filmova s gastro tematikom.

Organizatori American Express Tjedna restorana se nadaju da će ta dva tjedna grad Zagreb živjeti u ritmu restorana, izlazaka, uživanja u hrani i druženju, ali da će se druženja nastaviti i nakon same akcije.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Novi hvaljeni film "Beskrajna ljubav", premijerno prikazan na festivalu u Veneciji s fantastičnom Penelope Cruz gledamo u kinima od 24.8.!

Zanimljivosti

Prvi igrani film o popularnoj lutki “Barbie“ ružičasta je ekstravaganca koju medijska kampanja reklamira kao film za djecu, no radi se o egzistencijalnoj drami...

Zanimljivosti

„Zvuk slobode“ (Sound of Freedom) dirljiva je priča temeljena na istinitim događajima koja donosi duboki uvid u operacije globalne trgovine djecom, tema koja inače...

Gastronomija

Jede vam se nešto što će vas zasititi, napuniti energijom, osigurati nutrijente i pri tome vas – rashladiti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.