Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Džem od jagoda i krušaka s matičnjakom

Recept za domaću poslasticu kojoj nećete moći odoljeti.

Dr. Oetker donosi recept za ukusan džem od jagoda i krušaka s matičnjakom, koji možete pripremiti uz novi proizvod Dr. Oetker Džemfix Super 3:1. Uz pripremu do 40 minuta napravit ćete oko 6 staklenki po 200 ml. Možete koristiti i zamrznute jagode, a umjesto soka od krušaka možete napraviti varijantu i sa svježe ocijeđenim sokom grejpa, mandarina ili nekim drugim gustim sokom. Umjesto voćnog šećera možete koristiti i običan šećer ili sladilo. Za sladilo uzmite mjeru koja prema proizvođaču odgovara količini od 350 g šećera.

Sastojci:
  • 650 g jagoda (pripremljene vagane)
  • 250 ml gustog soka od krušaka
  • 1 omot Dr. Oetker Džemfixa Super 3:1
  • 350 g voćnog šećera
  • 1 žlica nasjeckanog matičnjaka


Priprema:
  1. Jagode operite, očistite, narežite na komadiće i izvažite 650 g.
  2. Jagode i sok od krušaka stavite u lonac. Pomiješajte Džemfix Super 3:1 sa šećerom pa dodajte u voćnu masu. Miješajući zakuhajte na jakoj vatri i uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 min. Potom umiješajte matičnjak. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem, okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Zdravstveni karton

Postoje namirnice koje bi trebali svakodnevno imati na meniju želimo li imati zdrave oči i odličan vid.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.