Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Džem od jagoda

Iskoristite sezonu jagoda!

Ovo je moja domaća marmelada od jagoda. Napravljena je od svježe ubranih domaćih prvoklasnih, nešpricanih jagoda i nekoliko osnovnih, neizbježnih sastojaka. Bez konzervansa je i savršenog okusa jagode. Ako vam izdrži i prebrzo ju ne potrošite, u tom kraljevskom voću pretočenom u marmeladu uživajte i tokom cijele godine.

Potrebno (za tri staklenke):

1500 g svježih jagoda
500 g šećera
1 vrećica Džemfixa extra 2:1
250 g želirnog šećera 2:1
korica jedne neprskane naranče
100 ml nektara od crnog ribizla
po želji u teglice staviti po listić svježe metvice



Postupak:


1. Jagode operite, očistite, ocijedite i narežite na manje kockice, te ih stavite u veći lonac u kojem će se džem i kuhati. Pošećerite ih, izmiješajte te poklopite lonac i ostavite stajati na nekoliko (2-3) sati.

2 . Odstajale jagode stavite na vatru, odmah im dodajte koricu naranče i nektar od ribiza. Dodajte im još i želirni šećer sa Džemfiksom te stalno miješajući pustite da smjesa zavri. Kuhajte još 10-tak minuta stalno miješajući. Smjesa će i nakon kuhanja ostati u tekućem stanju. Želira se tek nakon punjenja.

3 . Prethodno oprane staklenke prije samog ulijevanja džema još jednom isperite uzavrelom vodom te ih okrenite da se posuše. Pećnicu zagrijte na 50 C. Sa zakuhanog džema po potrebi skinite nastalu pjenu te ga odmah izlijte u pripremljene staklenke. Isključite pećnicu, staklenke čvrsto zatvorite twist of poklopcima te ih okrenite naopačke na 5 minuta. Ohladite ih u prethodno zagrijanoj pećnici.

Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Beauty report

Prirodni recepti za lijepu i zdravu kožu.

Gastronomija

Plant-based prehrana sve je popularnija i u Hrvatskoj, no mnogima je ona još uvijek nepoznanica i zvuči pomalo – ograničavajuće.

Gastronomija

Ono što je nekad bila hrana „za u polje“, danas su to naši najdraži recepti. Tajna je u tradiciji, jednostavnosti i načinu posluživanje.

Gastronomija

Recept za super ukusan desert koji se ne peče i idealan je za početnike.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.