Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Egipatska depilacija šećernom pastom

8 prednosti šećerne paste u usporedbi s voskom.

Glatka, nježna i baršunasta koža bez dlačica san je svake žene, a tretman u kozmetičkom salonu pridonosi dugotrajnijem osjećaju slobode. Depilacija voskom mnogim ženama uzrokuje razne probleme kao što su bol, iritacija, alergija, rizik od opeklina, potrgane i urasle dlačice te nezadovoljavajući rezultati. Nasreću, postoji zdravija i sigurnija, ali što je najvažnije, učinkovitija metoda za odstranjivanje neželjenih dlačica. Šećernu pastu koristile su Egipćanke, a to je prirodna metoda odstranjivanja dlačica iz korijena koja uključuje sastojke poput šećera, vode i soka od limuna.

Šećerna pasta je 100% prirodna, ne sadrži kemikalije, ne izaziva iritaciju kože, uklanja urasle dlačice, dlačice postaju rjeđe i rastu sporije, potrebna dužina dlačica za depilaciju je 1 do 2 mm, a smjesa se lijepi za dlaku, a ne za kožu. Nakon egipatske depilacije šećernom pastom koža je glatka i baršunasta, a učestalost depilacije smanjuje se na šest tjedana, nakon koje nema ružnih crvenih točkica.

U zagrebačkom kozmetičkom salonu Mysterion klijentice su prepoznale prednosti depilacije šećernom pastom.

Salon u ponudi ima šećernu pastu Pandhy's koja se razlikuje od drugih pasti na tržištu jer ne sadrži limunsku kiselinu koja zatvara pore te čini depilaciju bolnijom. Limun je fototoksičan i u kontaktu sa suncem izaziva mrlje. Pandhy's pastu nazivaju Kleopatrinim zlatom, a zahvaljujući jedinstvenoj teksturi ova patentirana smjesa je 2006. godine na Sajmu kozmetike u Parizu dobila prestižnu nagradu H. Pierantoni. Sadrži šećer izvrsne kvalitete i obrade te ne trga dlaku već je izvlači izravno iz korijena.

Za vas smo proučili prednosti depilacije šećernom pastom i usporedili je s depilacijom voskom.

1. Sastojci

Vosak se najčešće sastoji od smole i sadrži umjetna bojila, mirise, kemikalije i konzervanse, a to sve može izazvati neugodne reakcije na koži i alergije. Šećerna pasta je prirodna smjesa koja sadrži sastojke poput šećera, vode, soka od limuna te ponekad i eteričnih ulja.2. Temperatura

Depilacija voskom podrazumijeva nanošenje toplog voska na kožu, a ukoliko je previše zagrijan, može dovesti do opeklina. Šećerna pasta nije zagrijana i ne može opeći kožu, a osim dlačica, uklanja samo odumrle stanice kože i ne postoji mogućnost da će oštetiti kožu.

3. Bol

Vosak se nanosi u smjeru rasta dlačica, ali se uklanja u suprotnom smjeru što uzrokuje bol. Šećerna pasta se uklanja u smjeru prirodnog rasta dlačica, što je manji stres za kožu, a na taj način i manje boli. Šećerna pasta može se nanijeti na cijelo područje prije nego se počinje odstranjivati, dok je vrijeme za uklanjanje dlačica voskom ograničeno i nakon svakog nanošenja odstranjuje se trakom, što većini izaziva bol i neugodu.4. Higijena

Vosak se nanosi spatulom i često je potrebno nekoliko puta umočiti pribor u posudu što može dovesti do kontaminacije. Šećerna pasta se u obliku kuglice nanosi na čitavo područje odjednom, ne koristi se spatula i nema umakanja. Također, bakterije ne mogu preživjeti u šećernoj pasti, dok se u vosku mogu i razmnožavati.

5. Duljina dlačica

Za depilaciju šećernom pastom, dovoljno je da su dlačice duge 1 do 2 mm, dok je za depilaciju voskom potrebno čekati da narastu, što nije nimalo praktično, posebno u proljeće i ljeto. Također, nakon depilacije šećernom pastom, dlačice rastu puno sporije i rjeđe.6. Problematična koža

Depilacija šećernom pastom moguća je i na problematičnoj koži i područjima zahvaćenima proširenim venama ili ekcemom, dok je depilacija takve kože voskom strogo zabranjena. Depilacija voskom često uzrokuje urasle dlačice, dok šećerna pasta pomaže u uklanjanju uraslih dlačica!

7. Uklanjanje

Šećerna pasta vrlo se lako uklanja običnom vodom, dok su za uklanjanje voska potrebni posebni odstranjivači, ulja i vazelin, a nakon toga koža često ostaje ljepljiva.8. Brazilska depilacija

Depilacija šećernom pastom prikladna je za sve dijelove tijela, posebno za brazilsku depilaciju, jer je potpuno prirodna, za razliku od voska čiji sastojci često ne odgovaraju svakom tipu kože i dlačica. Šećerna pasta ne izaziva bol i neugodu pri odstranjivanju dlačica, praktičnija je, a koža ostaje glatka i baršunasta još dugo vremena nakon depilacije.

OSVOJI DEPILACIJU ŠEĆERNOM PASTOM

Kozmetički salon MYSTERION jednoj čitateljici poklanja tretman egipatske depilacije šećernom pastom.

Ukoliko želite osvojiti ovaj tretman, potrebno je da postanete fan Mysterion Facebook stranice te da nam pošaljete mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom EGIPATSKA te navedite sljedeće podatke:
ime i prezime + korisničko ime na She.hr-u + broj mobitela + svoju punu adresu.

Kako se zove pasta koju koriste u salonu Mysterion?

Vaše prijave primamo do 17. srpnja2012., nakon čega ćemo objaviti imena dobitnika.
Tretman je osvojila Josipa Kaucki. Čestitamo!


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Seks i osjećaji

Seksi žena je samouvjerenija, odlučna te lakše dolazi to postavljenih ciljeva.

Savjeti i preporuke

Odemo na depilaciju i onda se mučimo s crvenilom i urastanjem dlačica. Mora li to biti tako?

Beauty report

Jedan od najuspješnijih hrvatskih depilacijskih proizvoda, Cleopatra šećerna pasta za egipatsku depilaciju, zaslužuje poseban tretman i kada su u pitanju snimanja reklamnih kampanja.

Beauty report

Donosimo vam sve detalje kako imati savršene obrve, a za savjete smo se obratili Vedrani Tomić, ženi koja je u Hrvatskoj sinonim za vrhunsko...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.