Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

Ethnoambient 2009.

Tradicionalno međunarodni festival world glazbe u Solinu.

Organizira ga „Kopito records“ uz pokroviteljstvo Grada Solina, Grada Splita i Ministarstva kulture RH te Hrvatskog povjerenstva za UNESCO.

Ove godine održat će se dvije koncertne večeri i to 17. i 18. srpnja na Gradinama.

Prekrasan ambijent, odlična glazba, vrhunski izvođači i raspoložena publika odlika su ovog najstarijeg World Music festivala u Hrvatskoj, koji postoji već 12 godina i s time potvrđuje svoju iznimnu glazbenu i kulturološku vrijednost.

Ulaznice za svaku večer će se na ulazu prodavati po 70 kuna, dok se u pretprodaji već mogu nabaviti po 50 kuna preko Eventima.

Od 1. srpnja i u Solinu u caffe baru Doma Zvonimir i Suvenirnici Zvonimir, caffe baru Treći svijet u Kaštel Starom, te CD shopu Dancing Bear u Splitu.


PROGRAM!

Petak, 17.7.2009. od 20 sati

Vrijeme za priču – pripovijeda Rene Medvešek

Koncerti:
Marija Prelas
Vruja
Kries

Subota, 18.7.2009. od 20 sati

Ethno Croatia Orchestra (JMI 2009)
Katalena
Baka Beyond


Novost na ovom festivalu je njegovanje tradicije usmenog prenošenje priča. Tako će Festival otvoriti „Vrijeme za priču“ koju će ispričati Rene Medvešek, istaknuti hrvatski glumac i redatelj.

U budućnosti ovaj dio festivala razvijati će se zajedno s osnovnim, glazbenim dijelom. Usmenim prenošenjem priča nekoć su se prenosile univerzalne poruke o životu, podsvijest je prepoznavala simbole u priči, koristila ključeve prenesenih značenja i obogaćivala svijest te omogućavala dublje uvide o spoznaji života u nama i oko nas.

Glazbene radionice

U sklopu Ethnoambient Salona 2009 zainteresiranima će biti omogućeno i upoznavanje s dijelom hrvatske i svjetske glazbene tradicije putem radionica.

Tako će u petak, 17.srpnja u Dom kulture Zvonimir od 16 do 19 sati biti održana radionica „Upoznavanje sa svijetom naroda Baka iz Kameruna“ koju će voditi Su Hart.

Su Hart zajedno sa svojim suprugom Martinom Cradickom 1992. g. otkrila svijet naroda Baka u Kamerunu i potaknuta njihovim načinom života i pjesmama nastavila izučavati i prenositi ljepotu koju je kod njih pronalazila te se redovno vraćati ovom plemenu i na različite načine, uključujući i financijsku podršku, uzvraćati darove koje su primali.

Su i Martin snimili su mnoštvo video materijala od kojeg će dio biti prikazan i na radionici. Kao i u mnogim kulturama i narod Baka pjesmama obilježava različite prigode i događaje u životu. Su će dio te tradicije prenijeti i sudionicima radionice.

Radionica će biti održana na engleskom jeziku.

Izrada i sviranje dipli


U subotu, 18. srpnja od 16 do 19 sati, na Gradini će se održati radionica „Izrada i sviranje diplica i sviranje dipli“ koju će voditi Andor Végh.

Andor Végh nekima je poznat kao član grupe Kries, a velikom broju ljubitelja tradicijske glazbe kao svirač i predavač. Već više od 10 godina održava seminare, radionice, a i redovne sate u glazbenim školama. Na radionicama u sklopu festivala Ethnoambient, Andor će sudionike naučiti izrađivati diplice te ih podučiti tehnikama sviranja dipli.

Radionica će biti održana na hrvatskom jeziku.

Za izradu diplica nije potrebno predznanje, a sav materijal bit će osiguran. Radionica sviranja dipli namijenjena je osobama koje već sviraju diple i žele proširiti svoje znanje. Na radionicu trebaju ponijeti svoje diple.

Radionice su besplatne, na vama je samo da se prijavite. Prijave s imenom, prezimenom, brojem telefona i naputkom za koju se radionicu prijavljujete se mogu poslati do 10.srpnja na e-mail [email protected] ili putem sms-a na 099 782 42 92.


SHE.HR POKLANJA

Redakcija She.hr-a vas vodi na najstariji World music festival u Solin.

Poklanjamo 5 x 1 ulaznicu za koncertnu večer 17.7.2009. ukoliko odgovorite točno na pitanje:

Tko nastupa na Ethnoambientu 2009. u petak 17.07.2009?


Za sudjelovanje je potrebno da nam na mail [email protected], s naslovom poruke ETHNO napišete točan odgovor, a pored odgovora molimo da navedete i sljedeće podatke:
– ime i prezime
– korisničko ime
– broj mobitela

Vaše prijave primamo do 06. srpnja, a u utorak 07. srpnja objavit ćemo dobitnike!
Sretno 🙂


Dragi naši,

5 sretnih dobitnika ulaznice za 1. večer Ethnoambiente 2009. u Solinu su: MARTA BARBIR, MARINA ŠTAMBUK, NIKOLINA RADOJKOVIĆ, MATEA VUKADIN i LUCIJA CRLJAN ŠARŠANSKI.

Čestitamo sretnim dobitnicima i ugodan provod na koncertu.

Vaš She.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Dobar posao

Trebamo se zapitati, zašto je Einstein gotovo svakodnevno svirao violinu, zašto kirurzi tijekom operacija slušaju Mozarta, zašto je Papa Benedict svirao Bacha na klaviru,...

Duh i tijelo

Korisni savjeti kako preživjeti napete dane.

Zanimljivosti

Novi singl poznate glumice, pjevačice i favoritkinje showa "Ples sa zvijezdama".

Zanimljivosti

TP Vision predstavlja nove verzije svojih Philips Fidelio premium ANC slušalica za postavljanje preko uha i vrhunske TWS bežične ANC slušalice lansiranjem novog modela...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.