Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Evina juha s tortiljama

Meksička Tortilla juha – omiljeni recept Eve Longorije

Savršena za večeru, rustikalna tortilla juha, jedno je od omiljenih jela Eve Longorije. Ova meksička delicija sličnija varivu zasitno je predjelo, a služi se i kao zasebno jelo u restoranu kojeg je ‘očajna kućanica’ otvorila s celebrity chefom Toddom Englishem.

U losanđeleškom restoranu ‘Beso’ pokušavaju tradicionalne okuse Latinske Amerike uklopiti u modernu svjetsku kuhinju.

Restoran čije ime u prijevodu znači ‘poljubac’, omiljeno je okupljalište holivudskih zvijezda koje vole začinjenu južnjačku hranu.

Slavni kuhar English kaže kako lijepa glumica ima velik utjecaj na stvaranje jelovnika koji je prepun jelima na kojima je Eva odrastala.



Jedno od njih je i popularna tortilja juha koja je ime dobila po njezinom dodatku- narezanim tortiljama koje se služe umjesto tjestenine za juhu.

Postoje razne varijante njezine pripreme. Inače se priprema na bazi pilećeg temeljca, no lako se prilagođava u potpuno vegetarijansko jelo. Osim tortilja, juha se posipa i sirom, kriškama avokada i limete, te svježim lišćem korijandera.

Od raznih recepata za ovu bogatu juhu, izabrali smo baš onaj po kojemu se sprema u obitelji Longoria.

RECEPT: JUHA S TORTILJAMA

Sastojci: 
6 svježih rajčica poput pelata ili šljivara
1/2 šalice maslinovog ulja
sol i papar po želji
1 srednji luk usitnjen
1/2 usitnjenog lišća celera
1 pasilla ljuta papričica
1 jalapeño papričica
1/4 šalice nasjeckanog češnjaka
6 šalica pilećeg temeljca
1/2 šalice soka od limete
1/2 žličice mljevene ljute papričice
2 žličice kumina
2 žličica mljevenih sjemenki kumina
1 žlica mljevene paprike
1 lovorov list
2 pileća filea narezana na trakice
2 žlice usitnjenog lišća korijandera
Tortilja čips, avokado, jalapeños papričice i kiselo vrhnje za ukras 

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U velikoj zdjeli cijele rajčice začinite s tri žlice maslinovog ulja, jednom žličicom soli i prstohvatom crnog papra. Stavite na protfan i pecite oko 25 do 30 minuta dok rajčice lagano ne posmeđe.



Dok se rajčice peku, u loncu na srednje jakoj vatri i preostalom maslinovom ulju popržite luk, celer, papriku, češnjak i ulje. Mješajte sve dok luk ne postane proziran. 

Zatim u lonac dodajte pileći temeljac, sok od limete, crvenu papriku, čili u prahu, kumin, papar i lovor te pojačajte vatru. Dok zakipi, smanjite vatru i pirjajte oko 20 minuta.

Izvadite prženu rajčicu iz pećnice i ogulite joj kožu koja bi se trebala odvajati vrlo lako. Rajčice usitnite, narežite na kockice i dodajte u juhu, a zatim im pridružite pileća prsa narezana na trakice. Pirjajte oko 10 minuta. 

Štapnim mikserom usitnite juhu tako da dobite glatku i gustu smjesu.  Začinite solju i paprom po želji.

Trakice piletine možete izvaditi iz juhe pa ih iskoristiti kao dekoraciju uz nasjeckani avokado, tortilja čipsom, sjeckanim jalapeños papričicama i kiselim vrhnjem.  I naravno, neizostavnim tortiljama narezanim na trakice. 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Hranu za Vas priprema 8 vrhunskih kuhara na 6 gastro punktova

Fashion report

Top 5 odjevnih nezgoda na crvenom tepihu

Fashion report

Nicole Kidman novo zaštitno lice poznatog branda

Gastronomija

Najpoznatije predrasude vezane uz šarenu kuhinju sjeverno-američkog kontinenta.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.