Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

Fantastični filmovi u Zagrebu

Prvi Fantastic Zagreb Film Festival od 2. do 9. srpnja.

Filmovi strave i užasa, znanstvena fantastika, maratonski serijali, azijski hororci, uvrnuti YU fantastični uradci, 3D noćne more… pravo obilje fantastike stiže na zagrebačka kino platna. Na nekoliko atraktivnih lokacija početkom srpnja (od 2. do 9. 7.2011.) održat će se nulto izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala.

Filmski program uključuje niz fantastičnih filmskih naslova koji će biti prikazani kroz šest programa: Panorama sadrži izbor ponajboljih filmova recentne svjetske produkcije, Ponoćno ludilo filmove strave i užasa (hororce, suspense, trilere…), Orient Express uratke azijskih zemalja s dugom žanrovskom tradicijom (Japan, Koreja, Hong Kong, itd.), Noćni maraton atraktivne filmske serijale te konačno dvije atraktivne retrospektive: YU fantastika (žanrovski ili radikalno drugačiji filmovi producirani u regiji) i Japanski eksploatacijski film s etiketom good movies, bad taste!Rubber

Panorama među ostalim naslovima donosi finski hit "Rare Exports: A Christmas Tale" u režiji Jalmarija Helandera; riječ je o nekonvencionalnoj priči o timu arheologa koji u planini Korvatunturi, na 486 m dubine, otkopaju – Djeda Mraza! Kada ubrzo potom nestanu gotovo sva djeca iz grada, stanovnici uviđaju da se dotični Djed Mraz ne uklapa u priču o dobrom duhu Božića. Baziran na istoimenom nagrađivanom kratkom filmu Helandera, Rare Exports: A Christmas Tale opisuju kao kombinaciju koja bi nastala kada bi braća Coen susrela Grincha koji je ukrao Božić!

Program Ponoćno ludilo uključuje španjolski hororac "Exorcismus" (La posesión de Emma Evans) Manuela Carballa koji govori o povučenoj tinejdžerki Emmi koju vlastito nekontrolirano ponašanje dovodi do uvjerenja da je opsjednuta vragom. Rubber je pak francuska horror komedija nastala u režiji Quentina Dupieuxa, u kojem glavnu ulogu igra Robert, mrtva i napuštena automobilska guma koja se u jednom trenutku sasvim neočekivano vraća se u život. I dok tako tumara pustinjom, otkriva da posjeduje zastrašujuće telepatske sposobnosti da uništi sve što poželi. Isprva ju zadovoljava vrebanje napuštenih objekata i malih pustinjskih stvorenja, no vrlo brzo apetiti joj porastu.I saw the Devil

U programu Orient Express, među ostalim naslovima, bit će prikazan korejski film "I saw the Devil" u režiji Ji-woon Kima. U središtu ove izrazito nasilne priče o ubojstvu i osveti je opasan psihopat koji ubija isključivo radi užitka. Njegova posljednja žrtva je prekrasna Juyeon, kćer umirovljenog šefa policije te trudna zaručnica specijalnog agenta Soo-hyuna. Opsjednut željom za osvetom, potonji Soo-hyun, odlučan je u nakani da pronađe ubojicu, bez obzira na cijenu i posljedice. Japanskim filmom Outrage čuveni filmaš Takeshi Kitano nakon punih deset godina vratio se snimanju filmova o zloglasnoj japanskoj mafiji Yakuzi. Film je prikazan u konkurenciji za Zlatnu palmu na Cannesu 2010, a još je jedan naslov iz programa Orient Express.

Pored filmova, Fantastic Zagreb uključit će i niz popratnog sadržaja – diskusije, susrete s filmskim autorima, zabave, itd. Nulto festivalsko izdanje ovog prvog žanrovskog fantastičnog festivala u regiji u sedam srpanjskih dana na niz zagrebačkih kino platna donosi fantazije i noćne more kakve još niste sanjali!

Raspored projekcija pogledajte ovdje.

Online-zagreb.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Na Ljetnoj pozornici Tuškanac službeno je predstavljen program 12. Fantastic Zagreb Film Festivala.

Zanimljivosti

Ljubitelji hororaca gledaju ih u svim prilikama, ali svaki pravi filmofil bar jednom na godinu pogleda dobar horor.

Video box 2

Ili ih volite ili ih zaobilazite u širokom luku. Horor filmovi nisu za svakoga.

Predstavljamo

Poznato je da se horor filmovi temelje na strahu, osjećaju koji u svima nama stvara nesigurnost.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.