Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

Festival Terraneo u eko akciji

Uz poduži line-up uklopljena je i priča o kornjači Terry.

Bliži se datum početka festivala Terraneo koji će se od 9. do 13. kolovoza 2011. održavati u Šibeniku. S obzirom je na tom području idući tjedan najavljeno samo sunce, koncerti pod vedrim noćnim nebom će zasigurno privući mnoge ljubitelje glazbenika poput The National, La Roux, Janelle Monae, The Fall, Crystal Castles i The Raveonettes.Ulaznice koštaju 370 kn, a festivalska+kamp iznosi 470 kn. Dnevne ulaznice za 09.,10. i 11.08. u pretprodaji koštaju 150 kuna, a na dan festivala 180 kuna (ulaznice ćete u pretprodaji od kraja ovog tjedna moći kupiti samo u Eventimu te na ulazu na festival). Dnevne ulaznice za 12. i 13.08. biti će 50 kuna i moći će se kupiti isključivo na taj dan na ulazu na festival.Raspored koncerata pogledajte ovdje.

Eko radionice

No, osim muzike osmišljeni su i dodatni zabavni sadržaji – radionice, predavanja stručnjaka, a ispirčat će se i lijepa ekološka priča o kornjači Terry. Ekološki program će se odvijati između 09. i 11. kolovoza u hotelskom naselju Solaris. Za sudjelovanje na eko programu nisu potrebne prijave već samo trebate doći u naznačeno vrijeme na mjesto održavanja pojedinog programa. Svi programi su besplatni, ali se mogu donirati novčani prilozi za Centar za oporavak morskih kornjača u sklopu Aqauriuma Pula.Eko programi tako se održavaju u Dalmatinskom selu 9. kolovoza od 10 do 20 sati, Između ostalog će se u konobama odvijati radionica izrade nakita od morske spužve, a tog dana sve počinje predavanjem Antona Rudana i projekcijom filma “Opstanak“.

U Solarevoj kućici istog dana se od podne održava lutkarska eko radionica – izrađivat će se ugrožene životinjske vrste iz Jadranskog mora. Dok od 13 sati ( 9. – 11.8) počinju radionice ručne proizvodnje prirodnih sapuna. Od 17 i 19 sati može se prisustvovati jogi i disanju koju vode instruktori Umijeća življenja. Zanimljivo će biti isto 9. kolovoza od 13 – 16 sati kada se na radionici “Lovac na bilje“ može naučiti prepoznavati biljne vrste za jelo i lijek.

Na trećoj pak lokaciji – Šuma (kod teniskih terena i hotela Ivan), od 9.-11.08. također može vježbati joga i akrobalans od 18 – 20 sati, a u isto vrijeme možete naučiti izrađivati splav od otpadnog materijala.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Putovanja

Industrija putovanja se promijenila. Sve više razmišljamo o svom utjecaju na okoliš i kako zapravo možemo putovati održivije.

Horoskop

Kolovoz 2023. počinje i završava punim Mjesecom.

Savjeti i preporuke

Sunce ima mnogo pozitivnih strana - utječe na dobro raspoloženje, na proizvodnju vitamina D, bolju cirkulaciju i povećanje proizvodnje melanina, no nije poželjno pretjerano...

Zanimljivosti

Hrvatski Telekom dovodi i jedinstveni, glazbeno-scenski pop-up event na jezero Bundek, Electronic Beats, koji će se održati 24. lipnja.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.