Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Fileti oslića u kaputiću od cornflakesa i badema

Sočno bijelo riblje meso upakirano u hrskavi omotač.

U ribi i ribljim specijalitetima posebno uživam, naročito ako sam i sama u blizini mora. Na meniju se nalaze sve vrste riba , morskih plodova i školjki. Ovaj put je to fino izfiletirana bijela riba, točnije – oslić, panirana u posebnoj smjesi od kukuruznih pahuljica i badema. Evo kako je to izgledalo. Radi se o receptu , ideji, preuzetoj iz časopisa Sensa – sretna hrana iz 2010g.



Ovako pripremljeni, poprženi, odresci budu posebno ukusni, izvana su hrskavi a iznutra je sočno i meko bijelo riblje meso. Po želji pokapajte limunom ili limetom i poslužite uz salatu, rajčicu ili neki drugi prilog po vašoj želji. 

Sastojci:
  • 4 fileta bijele ribe (oslić)
  • sol
  • 1 šalica polubijelog brašna
  • 1 šalica hladne vode
  • 1 šalica kukuruznih pahuljica
  • 1/2 šalice badema
  • 1 i 1/2 šalice suncokretova ulja za prženje



Postupak :
  1. Filete operite, potapkajte ih kuhinjskim papirom i tako posušite. Svaki posolite prstohvatom soli. Brašno pomiješajte s vodom tako da dobijete glatku smjesu. kukuruzne pahuljice usitnite u mužaru ili u multipraktiku, a bademe sitno nasjeckajte. Svaki filet prvo uronite u smjesu brašna i vode , a zatim stavite u suhu smjesu od kukuruznih pahuljica (cornflakesa) i badema.
  2. Zagrijte ulje u tavi i pripremljene filete popržite na srednje jakoj vatri s obje strane dok ne poprime smeđkasti ton. Pohane filete ocijedite na papirnom kuhinjskom papiru . Poslužite uz prilog po vašoj želji.


Just Good Food

Written By

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Gastronomija

Recept iz slatkog raja.

Gastronomija

Kolač je izuzetno osvježavajući i odlično paše uz čaj ili neki od sličnih toplih napitaka, ali odličan je i uz obično hladno mlijeko.

Gastronomija

Početak rujna već je tradicionalno rezerviran za Štrudlafest u Jaškovu nedaleko Ozlja.

Gastronomija

Za pripremu jela prema ova tri recepta trebat će vam samo pola sata. Trik je u korištenju 100 % prirodnih Kotányi začinskih mješavina Quick...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.