U ribi i ribljim specijalitetima posebno uživam, naročito ako sam i sama u blizini mora. Na meniju se nalaze sve vrste riba , morskih plodova i školjki. Ovaj put je to fino izfiletirana bijela riba, točnije – oslić, panirana u posebnoj smjesi od kukuruznih pahuljica i badema. Evo kako je to izgledalo. Radi se o receptu , ideji, preuzetoj iz časopisa Sensa – sretna hrana iz 2010g.

Ovako pripremljeni, poprženi, odresci budu posebno ukusni, izvana su hrskavi a iznutra je sočno i meko bijelo riblje meso. Po želji pokapajte limunom ili limetom i poslužite uz salatu, rajčicu ili neki drugi prilog po vašoj želji.
Sastojci:

Postupak :

Just Good Food
Ovako pripremljeni, poprženi, odresci budu posebno ukusni, izvana su hrskavi a iznutra je sočno i meko bijelo riblje meso. Po želji pokapajte limunom ili limetom i poslužite uz salatu, rajčicu ili neki drugi prilog po vašoj želji.
Sastojci:
- 4 fileta bijele ribe (oslić)
- sol
- 1 šalica polubijelog brašna
- 1 šalica hladne vode
- 1 šalica kukuruznih pahuljica
- 1/2 šalice badema
- 1 i 1/2 šalice suncokretova ulja za prženje
Postupak :
- Filete operite, potapkajte ih kuhinjskim papirom i tako posušite. Svaki posolite prstohvatom soli. Brašno pomiješajte s vodom tako da dobijete glatku smjesu. kukuruzne pahuljice usitnite u mužaru ili u multipraktiku, a bademe sitno nasjeckajte. Svaki filet prvo uronite u smjesu brašna i vode , a zatim stavite u suhu smjesu od kukuruznih pahuljica (cornflakesa) i badema.
- Zagrijte ulje u tavi i pripremljene filete popržite na srednje jakoj vatri s obje strane dok ne poprime smeđkasti ton. Pohane filete ocijedite na papirnom kuhinjskom papiru . Poslužite uz prilog po vašoj želji.
Just Good Food
In this article:badem, bijela riba, cornflakes, file, nada duhović, odrezak, oslić, recept
Written By
admin

Click to comment
You must be logged in to post a comment Login