Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zdravstveni karton

Filmovi debljaju

Velike kino kokice prelivene maslacom broje do 1500 kalorija.

Odlazak u kino doživljaj je koji dolazi u paketu s kino grickalicama, koje su postale obavezan asesoar u mračnim dvoranama. Jednako kao što se ponašamo kao što se za Božić prejedamo, jer – blagdani su, smije se, tako i za vrijeme gledanja filma u kino dvorani, u sebe utrpamo više kokica, sokova, čipseva, čokolada i drugih slano-slatkih grickalica nego što to ikada učinimo dok filmove gledamo doma. Da, znamo da je riječ o hrani koja se nikada neće naći na listama zdravih namirnica, hrani koja deblja, ali… da li ste ikada pomislili koliko nas jedan izlazak u kino u pratnji sa spomenutim grickalicama zapravo “košta” kalorija?

Kokice

Ovo je najrasprostranjenija grickalica među filmofilima. Miris kokica jednostavno je neodoljiv. Pa čak i kada uopće nismo gladni. No sljedeći put prije nego što bace svoju mirišljavu magiju na vas, pomislite na to kako mala porcija kokica broji 434 kalorija, srednja 664 a velika čak 832 kalorija. I tu govorimo o “običnim” kokicama, dok one prelivene maslacem mogu sadržavati čak do 1500 kalorija.

Ostale grickalice i slatkiši koje treba izbjegavati

Pa čak i onda kada kupnju hrane na kino šankovima opravdavate glađu, treba znati da je ona ekstremno kalorična. Popularni nachosi imaju čak 1390 kalorija. Komad pizze, 740 kalorija. Hot dog, 629 kalorija. Ovisno o pakiranjima, slatkiši koje možete kupiti u kino nose od 340 do 540 kalorija kada govorimo o “normalnim” pakiranjima, dok veća pakiranja koja se tamo najčešće i prodaju broje od 490 pa sve do 1140 kalorija.

Sokovi

Velika porcija gaziranih sokova broje po 500 kalorija, što je ekvivalent 33 žličica šećera. Onoliko koliko je potrebno da napravite čitavu tortu od čokolade! Ako ste česti posjetitelj kino dvorana, razmislite malo o tome što i u kojim količinama jedete, jer u suprotnom biste se mogli zapitati “Otkuda mi ovaj šlaufić oko struka?”.

Nudimo vam nekoliko savjeta kako “preživjeti” filmsku sezonu:

1. Izbjegavajte “combo“ ponude Iako vam se čini da su “combo“ ponude super jer veću količinu grickalica i sokova dobivate za manje novaca, ključna riječ je “veća”. Veća količina znači i veći šlaufić koji smo maloprije spomenuli. Naš je savjet – držite se malih porcija. 2. Žvakaća guma Dok su vam usta zauzeta žvakanjem “žvakaće” manje su šanse da ćete posegnuti za drugom hranom. Ovo je zgodan trik. 3. Švercajte Ovaj savjet kosi se s pravilima kino dvorana koja ne dozvoljavaju posjetiteljima da unose hranu ili piće koje su kupili negdje drugdje. No, svima je jasno da je riječ o pravilu koje je doneseno isključivo iz profitabilnih razloga. Ne samo da možete “prošvercati” zdravije grickalice od onih koje se nude u kinima (kao npr. voće, orašaste namirnice ili low-fat čokoladice, pa tako i negazirane sokove) već će vam i vaš novčanik biti zahvalan.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Budi fit

Jako ih je lako unijeti u suvišku, ali taj suvišak unesenih kalorija trebalo bi nekako i potrošiti kako se ne bi pretvorio u potkožno...

Beauty report

Prirodni recepti za lijepu i zdravu kožu.

Seks

Ako ne vjerujete u gore napisane stvari o utjecaju seksa i orgazma, testirajte sami svaku od ovih tvrdnji.

Gastronomija

Grickalice itekako mogu biti zdrave ako birate one iz  kontroliranog, odnosno ekološkog uzgoja.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.