Fine mini pizze

Jednostavne i jako ukusne mini pizze odlične su za dječje rođendane ili kao snack za goste. Postupak je jednostavan – zamijesite dizano tijesto, 'nafilajte' ga nadjevima, izrežite male pizzete, stavite kečap i pecite. Kuća će vam neodoljivo zamirisati i zasigurno im nećete moći odoljeti. Poslužite ih tople (ako vam ne nestanu još onako vruće).

Sastojci:
(za 50-ak komada)

  • 1 kg brašna
  • 1 kocka svježeg kvasca
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera
  • 3 dcl mlakog mlijeka
  • 1 jogurt (2 dl)
  • 1/2 dcl ulja
  • 1 maslac ili margarin, omekšani (250 g)
  • 2 žutanjka
  • 1 kiselo vrhnje
  • kečap, origano
  • sir ( Gouda, Ementaler ili sl.) i šunka za pizzu (u komadu) 40 dkg

Postupak :

  1. Kvasac razlomite u manjoj zdjelici s malo šećera i mlakim mlijekom. Držite ga na toplom i pustite da se digne pjenica. Brašno stavite u veću zdjelu za miješanje. U sredini napravite jamicu, pa stavite dignuti kvasac, sol, mlako mlijeko, jogurt i pola dcl ulja. Sve dobro izmiješajte, prekrijte čistom krpom i pustite da se digne (oko 1 h). 
  2. Dignuto tijesto prerežite na dva dijela, svaki zasebno (jedan po jedan) razvaljajte i premažite omekšanim maslacom ili margarinom. U manjoj zdjelici izmiješajte vrhnje sa žutanjcima, pa premažite smjesu po tijestu preko maslaca. 
  3. Šunku i sir naribajte i izmiješajte, podijelite na dva dijela i pospite preko smjese od vrhnja. Oba tijesta zarolajte. Oštrim nožem izrežite pizzete koje zatim slažite vodoravno na papirom obložen lim od pećnice. U sredinu svake pizzete stavite po dvije žličice kečapa. Pecite u zagrijanoj pećnici dok pizze ne dobiju lijepu zlatno žutu boju. Poslužite tople.

Just Good Food