Jednostavne i jako ukusne mini pizze odlične su za dječje rođendane ili kao snack za goste. Postupak je jednostavan – zamijesite dizano tijesto, 'nafilajte' ga nadjevima, izrežite male pizzete, stavite kečap i pecite. Kuća će vam neodoljivo zamirisati i zasigurno im nećete moći odoljeti. Poslužite ih tople (ako vam ne nestanu još onako vruće).
Sastojci:
(za 50-ak komada)
Postupak :
Just Good Food
Sastojci:
(za 50-ak komada)
- 1 kg brašna
- 1 kocka svježeg kvasca
- 1 žličica soli
- 1 žličica šećera
- 3 dcl mlakog mlijeka
- 1 jogurt (2 dl)
- 1/2 dcl ulja
- 1 maslac ili margarin, omekšani (250 g)
- 2 žutanjka
- 1 kiselo vrhnje
- kečap, origano
- sir ( Gouda, Ementaler ili sl.) i šunka za pizzu (u komadu) 40 dkg
Postupak :
- Kvasac razlomite u manjoj zdjelici s malo šećera i mlakim mlijekom. Držite ga na toplom i pustite da se digne pjenica. Brašno stavite u veću zdjelu za miješanje. U sredini napravite jamicu, pa stavite dignuti kvasac, sol, mlako mlijeko, jogurt i pola dcl ulja. Sve dobro izmiješajte, prekrijte čistom krpom i pustite da se digne (oko 1 h).
- Dignuto tijesto prerežite na dva dijela, svaki zasebno (jedan po jedan) razvaljajte i premažite omekšanim maslacom ili margarinom. U manjoj zdjelici izmiješajte vrhnje sa žutanjcima, pa premažite smjesu po tijestu preko maslaca.
- Šunku i sir naribajte i izmiješajte, podijelite na dva dijela i pospite preko smjese od vrhnja. Oba tijesta zarolajte. Oštrim nožem izrežite pizzete koje zatim slažite vodoravno na papirom obložen lim od pećnice. U sredinu svake pizzete stavite po dvije žličice kečapa. Pecite u zagrijanoj pećnici dok pizze ne dobiju lijepu zlatno žutu boju. Poslužite tople.
Just Good Food
In this article:brašno, just good food, kvasac, mini pizze, nada duhović, origano, recept
Click to comment
You must be logged in to post a comment Login