Već dugo dugo vremena, na nekoj mojoj zamišljenoj to do listi stoji ova neobično ukusna i fina juha od luka, specijalitet francuske kuhinje.
Sastojci : ( za 4 osobe)
Postupak :
Just Good Food
Sastojci : ( za 4 osobe)
- 800 g luka (kapule)
- 1 žlica maslaca
- 1 l mesnog temeljca ( može i kocka)
- 250 ml suhog bijelog vina
- 1 režanj češnjaka
- 1/2 žličice suhog timijana
- prstohvat muškatnog oraščića
- prstohvat mljevenog kima
- papar, sol
- 12 kriški baguettea
- 120 g sira Grojera
Postupak :
- Luk oljuštite i narežite na tanke kolutove. U loncu zagrijte jednu žlicu maslaca, pa pirjajte luk povremeno miješajući, dok ne postane staklast. Ulijte jednu litru mesne juhe i 250 ml kvalitetnijeg suhog bijelog vina. Dodajte protisnuti češanj češnjaka, pola žličice majčine dušice (timijana) i po prstohvat muškatnog oraščića i kima. Kuhajte polupoklopljeno na laganoj vatri 30-tak minuta.
- Pećnicu zagrijte na 200 C. Izrežite 12 kriški francuskog baguettea i tostirajte na malo maslaca. Svaku krišku tostiranog baguettea pospite s po malo naribanog sira grojera. Juhu posolite, popaprite i premjestite u četiri vatrostalne zdjelice. Na svaku porciju stavite po 2-3 kriške baguettea posutog sirom i zapecite u pećnici kroz 10-tak minuta. Prije posluživanja pospite svježe mljevenim paprom. Po želji ukrasite svježom majčinom dušicom.
Just Good Food
In this article:baguetta, juha, just good food, kim, luk, nada duhović, recept, timijan
Written By
admin
Click to comment
You must be logged in to post a comment Login