Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Fritule sa sirom

Vruća poslastica sa svježim mekim domaćim sirom.

Stari, poznati vrući specijalitet, fritule, priprema se na puno različitih načina, u različitim podnebljima i s raznovrsnim začinima i dodatcima. Nama najpoznatije su dalmatinske s dodatkom ruma ili rakije, suhim grožđem ili jabukama.

Postoje još primoštenske, toskanske, venecijanske, splitske, brze, zobene, integralne, s kakaom ili čokoladom, punjene, a ove moje napravljene su sa svježim mekim domaćim sirom i prava su poslastica u ovim hladnim jesenskim danima.



Sastojci:
  • 450 g svježeg kravljeg sira
  • 2 jaja
  • 50 g maslaca
  • 250 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • malo soli
  • 1 žličica naribane limunove korice
  • ulje za prženje
  • šećer u prahu i vanilin šećer za posipanje


Postupak:
  1. Sve sastojke prije same pripreme prilagodite na sobnu temperaturu. U posudu stavite svježi kravlji sir, dodajte jaja i maslac pa miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, malo soli i svježe naribanom koricom limuna. Dobro ga umiješajte u smjesu sa sirom. Miješajte kuhačom dok ne dobijete čvrsto tijesto.
  2. Ulje zagrijte u manjoj i dubljoj tavi. Žlicom grabite tijesto i lagano spuštajte u zagrijano ulje. Kako bi vam se smjesa bolje odvajala, između prženja žlicu možete umočiti u mlaku vodu. Fritule pržite do zlatno žute boje, a zatim ih okrenite i pržite i s druge strane. Gotove iz ulja vadite šupljikavom žlicom koja propušta ulje. Stavljajte ih na papirnati kuhinjski ručnik koji će upiti višak ulja.
  3. Fritule poslužite vruće, uvaljane u smjesu vanilin i šećera u prahu.


Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Budi fit

Radi visokog udjela proteina, jaja su iznimno zasitna namirnica.

Savjeti stručnjaka

Ulje čajevca australski su Aboridžini koristili za liječenje brojnih oboljenja, od prehlada i rana do akni pa čak i hripavca tj. magarećeg kašlja.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.