Stari, poznati vrući specijalitet, fritule, priprema se na puno različitih načina, u različitim podnebljima i s raznovrsnim začinima i dodatcima. Nama najpoznatije su dalmatinske s dodatkom ruma ili rakije, suhim grožđem ili jabukama.
Postoje još primoštenske, toskanske, venecijanske, splitske, brze, zobene, integralne, s kakaom ili čokoladom, punjene, a ove moje napravljene su sa svježim mekim domaćim sirom i prava su poslastica u ovim hladnim jesenskim danima.
Sastojci:
Postupak:
Just Good Food
Postoje još primoštenske, toskanske, venecijanske, splitske, brze, zobene, integralne, s kakaom ili čokoladom, punjene, a ove moje napravljene su sa svježim mekim domaćim sirom i prava su poslastica u ovim hladnim jesenskim danima.
Sastojci:
- 450 g svježeg kravljeg sira
- 2 jaja
- 50 g maslaca
- 250 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- malo soli
- 1 žličica naribane limunove korice
- ulje za prženje
- šećer u prahu i vanilin šećer za posipanje
Postupak:
- Sve sastojke prije same pripreme prilagodite na sobnu temperaturu. U posudu stavite svježi kravlji sir, dodajte jaja i maslac pa miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, malo soli i svježe naribanom koricom limuna. Dobro ga umiješajte u smjesu sa sirom. Miješajte kuhačom dok ne dobijete čvrsto tijesto.
- Ulje zagrijte u manjoj i dubljoj tavi. Žlicom grabite tijesto i lagano spuštajte u zagrijano ulje. Kako bi vam se smjesa bolje odvajala, između prženja žlicu možete umočiti u mlaku vodu. Fritule pržite do zlatno žute boje, a zatim ih okrenite i pržite i s druge strane. Gotove iz ulja vadite šupljikavom žlicom koja propušta ulje. Stavljajte ih na papirnati kuhinjski ručnik koji će upiti višak ulja.
- Fritule poslužite vruće, uvaljane u smjesu vanilin i šećera u prahu.
Just Good Food
In this article:brašno, fritule, jaja, just good food, maslac, nada duhović, recept, sir, ulje
Written By
admin
Click to comment
You must be logged in to post a comment Login