Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Fritule sa sirom

Vruća poslastica sa svježim mekim domaćim sirom.

Stari, poznati vrući specijalitet, fritule, priprema se na puno različitih načina, u različitim podnebljima i s raznovrsnim začinima i dodatcima. Nama najpoznatije su dalmatinske s dodatkom ruma ili rakije, suhim grožđem ili jabukama.

Postoje još primoštenske, toskanske, venecijanske, splitske, brze, zobene, integralne, s kakaom ili čokoladom, punjene, a ove moje napravljene su sa svježim mekim domaćim sirom i prava su poslastica u ovim hladnim jesenskim danima.



Sastojci:
  • 450 g svježeg kravljeg sira
  • 2 jaja
  • 50 g maslaca
  • 250 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • malo soli
  • 1 žličica naribane limunove korice
  • ulje za prženje
  • šećer u prahu i vanilin šećer za posipanje


Postupak:
  1. Sve sastojke prije same pripreme prilagodite na sobnu temperaturu. U posudu stavite svježi kravlji sir, dodajte jaja i maslac pa miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, malo soli i svježe naribanom koricom limuna. Dobro ga umiješajte u smjesu sa sirom. Miješajte kuhačom dok ne dobijete čvrsto tijesto.
  2. Ulje zagrijte u manjoj i dubljoj tavi. Žlicom grabite tijesto i lagano spuštajte u zagrijano ulje. Kako bi vam se smjesa bolje odvajala, između prženja žlicu možete umočiti u mlaku vodu. Fritule pržite do zlatno žute boje, a zatim ih okrenite i pržite i s druge strane. Gotove iz ulja vadite šupljikavom žlicom koja propušta ulje. Stavljajte ih na papirnati kuhinjski ručnik koji će upiti višak ulja.
  3. Fritule poslužite vruće, uvaljane u smjesu vanilin i šećera u prahu.


Just Good Food

Written By

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Gastronomija

Početak rujna već je tradicionalno rezerviran za Štrudlafest u Jaškovu nedaleko Ozlja.

Gastronomija

Za pripremu jela prema ova tri recepta trebat će vam samo pola sata. Trik je u korištenju 100 % prirodnih Kotányi začinskih mješavina Quick...

Gastronomija

Presnac, presnoc ili presnec tradicionalna je slastica otoka Krka koja se priprema od mladog ovčjeg sira i tijesta.

Beauty report

Celulit je zdravstveni i estetski problem koji se pojavljuje kao posljedica nezdravog načina života i više od 90% žena susreće se s njim tijekom...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.