Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Ministar znanosti obrazovanja i sporta Radovan Fuchs izjavio je danas da će 8-godišnji Leonardo Jurić iz Vrbovca od sutra početi pohađati osnovnu školu u Vrbovcu, a da to nije mogao od prvog dana početka škole zbog proceduralnih razloga, budući da je tek danas u školu stigla njegova dijagnoza cerebralne paralize.<br />

Hrvatska

Fuchs: 8-godišnji Leonardo od sutra pohađa školu

Ministar znanosti obrazovanja i sporta Radovan Fuchs izjavio je danas da će 8-godišnji Leonardo Jurić iz Vrbovca od sutra početi pohađati osnovnu školu u Vrbovcu, a da to nije mogao od prvog dana početka škole zbog proceduralnih razloga, budući da je tek danas u školu stigla njegova dijagnoza cerebralne paralize.

Ministar je nakon dodjele "Top stipendija top studentima" u Uredu predsjednika Republike demantirao pisanje jednog dnevnog lista da 8-godišnji Leonardo Jurić, koji boluje od cerebralne paralize, neće pohađati osnovnu školu u Vrbovcu.

Sutra će biti upisan u školu jer se, prema proceduri, čekala dijagnoza koja je sada stigla u školu tako da će dječak od sutra početi s pohađanjem nastave, objasnio je ministar. "Njegova dijagnoza je sada stigla i mislim da neće biti prevelikih problema što nije bio jedan dan u školi", dodao je.

Ministar je također rekao kako ministarstvo ne može ništa napraviti po pitanju cijena autobusnog prijevoza u pojedinim općinama, a gdje je zbog toga došlo i do prosvjeda roditelja. Radi se o privatnim prijevoznicima koji su samostalno formirali cijene, objasnio je. "To nisu javna ni državna poduzeća i mi nažalost ne možemo reagirati, ali mislim da će se rješenje pronaći samo po sebi", rekao je Fuchs. Prijevoznici su, dok je đački prijevoz financirala država, "dizali cijene u visinu", a istodobno za radnički prijevoz davali razne popuste, dodao je Fuchs i izrazio je uvjerenje da će se situacija sada razriješiti te da će "doći do osvješćivanja samih prijevoznika".

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je također nazočio dodjeli stipendija, novinarima ni danas nije izravno odgovorio na pitanje hoće li se kandidirati za predsjednika Republike. Upitan kada će konačno odlučiti hoće li se kandidirati, Bandić je odgovorio: "Ja sam već odlučio, idem sad na gradilište".

(Hina)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.