Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Knjige i glazba

Glazba liječi dušu i tijelo

Prikupljeno milijun kuna za liječenje maestra Šuteja.

Cibonina dvorana je izgledala prekrasno tu večer. Najveća operna imena pjevala su za ozdravljenje maestra Vjekoslava Šuteja i Zakladu Ana Rukavina. S riječima „ Ovo je sve za našeg prijatelja Điđija, volimo te“ jedan od najpoznatijih tenora na svijetu Jose Careras započeo je niz sjajnih glazbenih izvedbi.

Osim njega pjevali su grčka mezzosopranistica Agnes Balta, žena kraljevske pojave i izvrsnih glasovnih sposobnosti tamnoputa Amerikanka Denyce Graves, zadarski bariton Boris Martinović te albanska sopranistica Inva Mula široj javnosti poznatija kao predivni glas Plave Lagune iz filma Peti element.

Izbor vedrih pjesama

Uz njih na pozornici su zapjevali mnogu divni glasovi, poznati dirigenti i dojmljivi orkestar.

-Ovo je posebna večer za našeg prijatelja Điđija i meni je jako drago da sam ovdje te da ga na ovaj način mogu pozdraviti. Ponosna sam što sam ovdje sa svim ovim divnim pjevačima te mislim kako zajedno mi možemo pomoći, rekla je za She.hr Inva Mula.

Maestro Šutej je nedavno obolio od akutne leukemije te se trenutno liječi u američkoj bolnici u Seattleu. Iako se bori protiv bolesti on uči nove partiture i kaže kako jedva čeka povratak u Zagreb.

– Organizator svega ovoga je sam Điđi. On je nazvao svakog od nas i pitao:"Hoćete li mi pomoći", s oduševljenjem je pričao Boris Martinović. Mastro Šutej je želio da koncert prođe u vedrom raspoloženju pa su sami izvođači odabrali skladbe nešto vedrijeg tona.

– Od ulaznica je prikupljeno oko milijun kuna i sve to ide za liječenje Vjekoslava Šuteja, dok za zakladu Ana Rukavina ide sav prihod od telefonskih poziva, rekao je jedan od organizatora koncerta Tedi Lušetić.

Poruke ljubavi

Pokretač cijele ove akcije Jose Careras ipak je ostao neuhvatljiv. Naime večer pjesme za maestra Šuteja bila je jedina njegova slobodna večer te je odmah otišao na avion.

Careras je prije dvadeset godina prebolio leukemiju te vodi zakladu za borbu protiv ove teške bolesti. Odazivanjem na ovu akciju svi planetarno poznati „slavuji“ pokazali su kako glazba zapravo liječi.

– Šaljem poruku ljubavi svojim glasom i mislim da je to najbolji način, rekla je Inva Mula.
 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Događanja

Koncert Želim život dobio je naziv po iskrenoj molbi za pomoć u liječenju od leukemije koju je tada 29-godišnja Ana Rukavina Erceg uputila najbližim...

City Life

Građani Zakladi 'Ana Rukavina' donirali 1,1 milijun kuna

Obitelj

Na baby maratonu jučer su najmlađi trčali 20 metara.

Zdravstveni karton

Marija Rukavina prisjeća se bitke svoje kćeri za život i razvoja Hrvatskog registra donora koštane srži.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.