Global Finance proglasio PBZ najboljom bankom u Hrvatskoj

Časopis Global Finance proglasio je Privrednu banku Zagreb (PBZ) članicu Intesa Sanpaolo Grupe najboljom bankom u Hrvatskoj u kategoriji Best Emerging Markets Bank 2014.  na području Srednje i Istočne Europe, u okviru ekskluzivnog istraživanja koje će biti objavljeno u svibanjskom izdanju časopisa.

Urednici časopisa Global Finance, s informacijama koje dobivaju od ekonomskih analitičara, direktora korporacija te bankarskih konzultanata, odabrali su najbolju banku na tržištima u razvoju u regiji u 21 zemlji.

Kriteriji za odabir najboljih banaka bili su: financijski pokazatelji, strateški odnosi, korisničke usluge, konkurentnost cijena te inovativnost proizvoda. Osim toga, po prvi put, anketa Global Financea je provedena i među korporativnim čitateljima kako bi se povećala točnost i pouzdanost rezultata.

‘Ova nagrada za PBZ nije samo priznanje poslovne kvalitete i izvrsnosti već nas obvezuje da nastavimo s razvojem inovativnih i konkurentnih proizvoda i usluga koji će doprinijeti još višoj kvaliteti u pružanju usluga  i  većem zadovoljstvu  naših klijenata’.

Već  21. godinu  Global Finance odabire vrhunske aktere u bankarstvu na  tržištima u razvoju. Istraživanje pokriva banke u Južnoj Americi,  Srednjoj i Istočnoj Europi, Aziji, Bliskom istoku i Africi.