Konferencija Savjeta mladih grada Zagreba

Problem djelokruga i mogućnosti rada savjeta mladih do sada se istaknuo kao najčešće postavljano pitanje u međusobnoj suradnji i komunikaciji predstavnika savjeta mladih. Tako će se ove godine od 13. do 15. prosinca 2013. godine održati konferencija na temu ‘Okvir djelovanja savjeta mladih u Republici Hrvatskoj’. Cilj Konferencije je okupiti predstavnike savjeta mladih u svrhu stvaranja zajedničkih zaključaka o okviru djelovanja savjeta mladih.

‘Grad Zagreb djeluje neozbiljno. Godinama nema Programa za mlade, ako ovako nastavimo možemo zauvijek odugovlačiti. U međuvremenu, dok čekamo, mnogi su podaci već zastarjeli, doći će do neusklađenosti između inicijalnih podataka i aktualnog stanja’, zaključila je jedna od članica Savjeta.

Provedba Zakona o savjetima mladih u praksi uvelike ovisi o angažmanu i radu njihovih članova/ica, te se smatra kako se međusobnom razmjenom iskustava i ideja može doprinijeti stvaranju smjernica za rad i njegovo unaprjeđenje na svim razinama u Hrvatskoj.

Iako se program rada Savjeta Mladih grada Zagreba donosi za kalendarsku godinu, program rada za 2014. godinu je, uz isticanje kako se to treba promijeniti, prihvaćen uz neke dopune.

Kao prioritet za sljedeću godinu istaknuli su donošenje Gradskog programa za mlade koji bi trebao stupiti na snagu 2014. godine. S tim Gradskim programom uskladit će se i program rada savjeta.