Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Godišnje pojedemo tri kg otrova

Svjetska zdravstvena organizacija procjenjuje da godišnje pojedemo oko 500 kilograma hrane, a od toga tri kilograma otrova.

Današnjoj hrani nedostaje niz hranjivih nutrijenata. Osim toga, puna je pesticida i emulgatora te tako zvanih „antinutrijenata“ , kao što je bijeli konzumni šećer, crveno meso i zasićene masnoće, koji uništavaju naš organizam i utječu na povećanje masnog potkožnog tkiva.

Najgori su „brzooslobađajući“ šećeri kao što su grickalice i „bijeli ugljikohidrati“ poput proizvoda od bijelog brašna, oljuštene riže i tjestenine.

Upravo su ti „antinutrijenti“ , između ostalog, zaslužni za stvaranje narančine kože – tijelo automatizmom potiskuje otrove od vitalnih organa na površinu kože, te se manifestira u obliku celulita.

Čovjeku dnevno potrebno 115 različitih nutrijenata

Put voća i povrća „od grane do polica supermarketa“ zna trajati i do dvije godine! Primjer je voće iz Ekvadora koje u ogromnim hladnjačama prelazi dug put do odredišnih zemalja. Osim toga, ono se bere dok je još nezrelo i dok nije razvilo sve potrebne vitamine i minerale, te do trenutka prodaje stoji „uronjeno“ u niz kemikalija kako bi se ubrzao proces dozrelivanja ali i dobilo na neodoljivom mirisu svježe ubranog voća.

Dakle, čak niti konzumiranje ove hrane u velikim količinama ne garantira da ćemo u organizam unijeti sve potrebne vitamine i minerale.

Naime, ljudskom organizmu, odnosno, ljudskoj stanici, je dnevno potrebno oko 115 različitih nutrijenata koje je gotovo nemoguće unijeti isključivo putem hrane. Procjenjuje se da današnja hrana zadovoljava tek 60 posto potreba organizma. Zbog toga Wellness trener i savjetnik za prehranu u jednoj nutricionističkoj kompaniji, Saša Momić, preporučuje korištenje prirodnih dodataka prehrani.

Stanična prehrana pomaže organizmu

Momić svojim klijentima preporučuje „staničnu prehranu“ koja se sastoji od tableta izrađenih od posebno obrađenog organskog voća i povrća, te napitaka koji sadržavaju sve nutrijente, uključujući sojine i sirutkine proteine, potrebne za dobro funkcioniranje organizma.

Naravno, stanična prehrana se koristi kao nadopuna svakodnevnoj uravnoteženoj prehrani, a u sklopu wellness programa se izbjegava ona koja sadržava veliku količinu „antinutrijenata“.

Umjerena tjelovježba nam također može pomoći da potaknemo staničnu izmjenu tvari u organizmu. Naime, da bi napravili pozitivan pomak nije potrebno da svakodnevno satima provodimo u teretani – lagani jogging ili polusatno vježbanje imati će itekakvog učinka.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Duh i tijelo

Otprilike jedna od sedam žena razvije postporođajnu depresiju, ali taj broj je vjerojatno veći jer neke žene nikad ne kontaktiraju svog liječnika i pate...

Zdravstveni karton

Mandarine su voće najmanje tretirano pesticidima, prskaju se samo jednom, ne mogu dugo stajati i zato je velika sreća prodati sav urod.

Duh i tijelo

Aplikacija je prije svega – jednostavna i zanimljiva za korištenje. Korisnik sam bira na kojem području želi raditi te se prepusti Naomi tehnikama.

Savjeti stručnjaka

Ne znamo kada i zašto je intimno zdravlje žene postalo predmetom srama i kada i zašto se prestalo pričati o njemu i njoj.

Advertisement