Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti i preporuke

Greške koje bi vas mogle stajati posla

Čuvajte se beauty zamki pri dotjerivanju za razgovor za posao.

CV ste nabrijali tako da izgledate kao idealni kandidat za posao, motivacijsko pismo je na mjestu – sada ostaje na vama da ostavite najbolji dojam na razgovoru za posao. Čuvajte se sljedećih beauty zamki koje bi vas mogle stajati posla. Prema istraživanju britanske robne kuće Debenhams, poslodavci se najviše zgražaju nad neurednim noktima i to je prvo što primijete pri upoznavanju kandidata za posao.

"Neuredni nokti s oštećenim lakom za nokte su definitivno zabranjeni, a za njih poslodavci kažu kako su najgora greška kada govorimo o dotjerivanju. To je prva stvar koju primijete kada se rukuju", objasnila je Sara Stern, direktorica Odjela za ljepotu kuće Debenhams.

Neuredan lak na noktima signalizira da ste ili nervozni ili nepripremljeni. Stern je dodala kako je ključ osiguravanja posla režim ljepote kojim njegujemo svoje tijelo.Osim neurednih noktiju, među najgore estetske prekršaje spadaju ispucali vrhovi kose koji poslodavcu govore da ste lijeni te mrlje od maskare oko kapka koje vas karakteriziraju kao osobu sklonu dobrim provodima.

Nadalje, ako na svom tenu brižljivo radite u solariju, znajte kako je to izuzetno štetno za vaše zdravlje, jer znatno povisujete svoj rizik od razvijanja zloćudnog raka kože melanoma, a križa vas i u očima poslodavca jer se doimate kao osoba koja često uzima godišnji odmor.Britanski istraživači nadalje savjetuju: našminkajte se, ali kao i sa svime ostalim u životu – vodite se načelom umjerenosti. Jarki crveni ruž ostavite za izlaske jer možete ostaviti dojam da ste željni moći, dok u kombinaciji s izrazito iscrtanim obrvama i jakim parfemom odašiljate znakove da ste prekomjerno samopouzdani.

S druge strane, čisto lice bez šminke je također nepoželjno u korporativnom svijetu jer govori kako ste u emocionalno lošem stanju. "Očigledno, nanošenje šminke i parfema je jednako bitno kao i čista i ispeglana odjeća kada idete na intervju za posao. Čini se da su prirodni izgled i umjerenost pravi put do uspjeha", zaključila je Stern.

Ako želite osigurati stopostotni uspjeh na razgovoru za posao, osim na svoj izgled pripazite i na govor tijela i način na koji se rukujete – on bi također mogao odlučiti o vašoj sudbini.

Ordinacija.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Beauty report

Makadamijin orah je najskuplji orašasti plod, a naziva se i kraljevskim zbog svih blagodati koje ima na zdravlje, u prehrani i u kozmetici.

Savjeti stručnjaka

Od onih stvari koje prilično mrzimo vidjeti, kako na sebi tako i na drugima, sigurno je negdje pri samome vrhu prhut.

Savjeti i preporuke

Mjesto koje je već odavno steklo povjerenje mnogih kada je u pitanju njega kose, kože i noktiju je Kalmar Hair & Skin Boutique u...

Savjeti i preporuke

Edukacija, podjela iskustva i znanja, ali i proslava uspješnog postojanja Kérastase-a, bili su povod K Club trodnevnog eventa održanog u Splitu, u luksuznom Le...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.