Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Grešno dobre štangice od kikiriki maslaca

Tko je ljubitelj maslaca od kikirikija i čokolade neka klikne!

Volite li maslac od kikirikija? Na žlici, na kruhu, u čokoladi, sladoledu, kolačima…? Jeste li ikada bili uhvaćeni s prstima u praznoj tegli jer vas je pojela želja za tim finim i mljackavim proizvodom? I onda ste se ustali iz kreveta, na prstima se došetali do kuhinje i ne paleći svijetlo napipali ju – (koga?) teglu tek otvorenog maslaca od kikirikija. I dok ste nezasitno uživali u svom grijehu u glavi vam je svirao poznati ljubavni šlager, i tek prije nego je iscurila ta poznata melodija, tegla je bila prazna, a snovi od kikirikija su se rasplinuli.



Ne očajavajte, jer mi imamo rješenje za udovoljavanje vašim "kikiriki požudama". Umjesto da s krivnjom kupite novu teglu kikiriki maslaca, i ponovite isti noćni "puna tegla – prazna tegla" scenarij, isprobajte nešto novo  i bez grižnje savjesti uživajte u nezamislivo dobrom desertu. Predstavljamo vam kolač koji na grešno dobar način spaja kikiriki maslac i čokoladu.

Štangice od kikiriki maslaca

Osnova recepta za štangice od kikiriki maslaca su čokolada i naravno maslac od kikirikija – nema bolje!



Sastojci:
  • 150 g maslaca
  • 350 g šećera
  • 200 g maslaca od kikirikija
  • 150 g integralnih krekera
  • 100 g čokolade
Priprema:

Rastopite 100 g maslaca na laganoj vatri. Maknite s vatre i unutra umiješajte šećer. Dodajte maslac od kikirikija i samljevene integralne krekere te miješajte dok ne postane kremasto. Nakon toga stavite u kalup po želji. Ostatak maslaca rastopite također na laganoj vatri i dodajte čokoladu. Kad se čokolada potpuno rastopi, skinite s vatre i prelijte preko osnove od maslaca od kikirikija. Ostavite u hladnjaku da odstoji pola sata i kasnije narežite kolač u vama željene oblike. Uživajte u grešno savršenim okusima!



Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Mary Berry, britanska kuharica, spisateljica i televizijska voditeljica ima najbolji recept za lagani ručak – salatu od vatreno crvene riže.

Gastronomija

Recept za jednostavne i ukusne polpete od tikvica.

Gastronomija

Najukusniji su dok su još topli, uz čaj ili šalicu mlijeka.

Zanimljivosti

Jela s tjesteninama pripremaju se lako i brzo, a uz pametnu kombinaciju s drugim namirnicama mogu biti nutritivno bogata i puna okusa.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.