Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Gumbići s nugatom

Aroma cimeta i nugata božićnim keksićima daje savršen okus.

Arome cimeta, naranče i limuna ili badema i nugata keksićima daju savršen okus, a njihov miris koji se širi našim kuhinjama i domovima posebno nam uljepšava te bajkovite i svjetlucave blagdanske dane koji nam dolaze i tad svi znaju da nam brzo prilazi Božić.



Potrebno:
  • 140 g mljevenih lješnjaka
  • 300 g brašna
  • 140 g šećera
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1 žlica ruma
  • 200 g maslaca
  • 150 g nugata
  • 100 g mliječne čokolade
  • 100 g obične tamne čokolade za kuhanje



Postupak:
  1. Prvo pomiješajte brašno, lješnjake, šećer i cimet, zatim dodajte rum i maslac narezan na manje kockice, pa brzo sve dobro izmijesite. Dobiveno tijesto oblikujte u kuglu i zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
  2. Pećnicu zagrijte na 175 C, a lim od pećnice obložite papirom za pečenje. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini. Kalupom izrežite 100-tinjak kolačića promjera 4 cm i poslažite ih na pripremljen lim za pečenje. Pecite ih 10-ak minuta, izvadite i pustite ih da se ohlade na zraku.
  3. Na pari otopite nugat, premažite po dva keksića te ih zalijepite. Na pari rastopite i čokolade zasebno mliječnu od obične, pa umačite kolačiće u svaku s druge strane.
(Po receptu iz časopisa Čarolija okusa)



Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Čokoladna torta bez brašna nastaje brzo i nestaje još brže.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.