Arome cimeta, naranče i limuna ili badema i nugata keksićima daju savršen okus, a njihov miris koji se širi našim kuhinjama i domovima posebno nam uljepšava te bajkovite i svjetlucave blagdanske dane koji nam dolaze i tad svi znaju da nam brzo prilazi Božić.

Potrebno:

Postupak:

Just Good Food
Potrebno:
- 140 g mljevenih lješnjaka
- 300 g brašna
- 140 g šećera
- 1/2 žličice cimeta
- 1 žlica ruma
- 200 g maslaca
- 150 g nugata
- 100 g mliječne čokolade
- 100 g obične tamne čokolade za kuhanje

Postupak:
- Prvo pomiješajte brašno, lješnjake, šećer i cimet, zatim dodajte rum i maslac narezan na manje kockice, pa brzo sve dobro izmijesite. Dobiveno tijesto oblikujte u kuglu i zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
- Pećnicu zagrijte na 175 C, a lim od pećnice obložite papirom za pečenje. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini. Kalupom izrežite 100-tinjak kolačića promjera 4 cm i poslažite ih na pripremljen lim za pečenje. Pecite ih 10-ak minuta, izvadite i pustite ih da se ohlade na zraku.
- Na pari otopite nugat, premažite po dva keksića te ih zalijepite. Na pari rastopite i čokolade zasebno mliječnu od obične, pa umačite kolačiće u svaku s druge strane.
Just Good Food
You must be logged in to post a comment Login