Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

“Hello” je odgovor fanovima

Novi magnet za publiku – album "Hello" Damira Urbana & 4.

Nakon pet godina stanke tužni, veseli, strastveni i opori stihovi i note Damira Urbana & četvorke obogatit će hrvatsku glazbenu scenu novim albumom. Zove se „Hello“.

– Mislili smo da album nema naslova, ali savjetovali su nam da to nije marketinški dobro. Ljudi ne bi znali razlikovati albume, kaže Damir Urban za she.hr.

Radni naslov albuma je bio „San o životu“, ali zbog zanimljivih okolnosti preimenovan je u pozdrav fanovima „Hello“.

– Često sam dobivao mailove koji su počinjali s „Hello Urbane kad će novi album“ ili „Hello Urbane, hoće li biti koji koncert“ pa sam na njihove upite odlučio dati odgovor koji počinje s „Hello“ a nastavlja se u 11 pjesama albuma, govor Damir.

Prvi odgovor ili singl imena „Magnet“ izašao je ovih dana, dok će cijeli album biti u prodaji 22. svibnja. Glazbu za najavni singl napisali su gitarist Luka Toman i Urban, dok je tekst napisao sam Urban, inače autor većine pjesma na albumu.

  "Magnet":

Najljepše se stvari Dogode u mraku,
Kada moliš srce Da ne izda bukom.
I gdje za ispruženom rukom Zaostaje tijelo,
Polako, klizi, Dodirom te čujem, dišeš…


Drugačiji odgovori na ista pitanja


– Uglavnom sam si tijekom godina postavljao ista pitanja u svojim pjesmama, ali kako odrastam dobivam pomalo drugačije odgovore. Ipak to su priče o ljubavi, egzistenciji i potraga za religijom. Nikad ne pišem pjesme socijalne tematike i dižem metu od prizemnosti. Glazba služi čovjeku za dizanje u više sfere, govori Urban.

Urban & 4 će nastupiti 29. i 30. svibnja u riječkoj dvorani „Stereo“, a prava promocija novog albuma kreće na jesen.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Trebamo se zapitati, zašto je Einstein gotovo svakodnevno svirao violinu, zašto kirurzi tijekom operacija slušaju Mozarta, zašto je Papa Benedict svirao Bacha na klaviru,...

Duh i tijelo

Korisni savjeti kako preživjeti napete dane.

Zanimljivosti

Novi singl poznate glumice, pjevačice i favoritkinje showa "Ples sa zvijezdama".

Zanimljivosti

TP Vision predstavlja nove verzije svojih Philips Fidelio premium ANC slušalica za postavljanje preko uha i vrhunske TWS bežične ANC slušalice lansiranjem novog modela...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.