Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osudilo je u današnjem priopćenju dijelove pravilnika o radu kojeg je donio zadarski župan Stipe Zrilić, a kojim je najavio da će sam izabrati koje će redakcije i koji novinari moći pratiti sjednice Kolegija župana.<br />

Hrvatska

HND: župan Zrilić ne može birati novinare

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osudilo je u današnjem priopćenju dijelove pravilnika o radu kojeg je donio zadarski župan Stipe Zrilić, a kojim je najavio da će sam izabrati koje će redakcije i koji novinari moći pratiti sjednice Kolegija župana.

Onima za koje sam župan bude ocijenio da netočno i neistinito prikazuju podatke iz materijala ili rasprave sa sjednica župana i kolegija, po tom će pravilniku župan moći zabraniti dolazak na sjednicu, ističe HND.

"Župana Zrilića i sve ostale župane i gradonačelnike valja upozoriti da time što su ih birači neposredno izabrali nisu time dobili i mandat da budu samodovoljni diktatori koje novinari ne smiju ništa pitati i ne smiju nadzirati njihov rad. Rekli bismo da je upravo suprotno – nadzor javnosti zato je još i više potreban", navodi u priopćenju predsjednik HND-a Zdenko Duka.

Podsjećaju da novinari ne rade "časni, javni novinarski posao za sebe osobno, nego zato da prenose informacije javnosti, a od otvorenosti informacijama i od demokratičnosti novinarskog posla ovisi i kakvoća demokracije, društva i života u njemu".

Župana Zrilića zbog toga su pozvali da povuče svoj restriktivni pravilnik.

(Hina)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.