Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Hrana za ljetno osvježenje

Više morskih plodova, a manje govedine i svinjetine.

Tijekom vrućih i sparnih dana ne jedemo istu hranu kao za vrijeme zime, jer neke namirnice tijelo hlade, a neke ga griju. Protiv velikih vrućina zato se treba boriti hranom koja je svježa, hladna, ali ne i ledena.

Stručnjaci kažu kako je uvjerenje da će nas sladoled najbolje rashladiti zapravo veliki mit. Naime, sladoled slabi naše tijelo i ne pomaže u hlađenju, iako se to nama čini. Zato je bolje dati prednost laganim jelima kao što su salate od povrća ili voća. Svakako treba izbjegavati teška i masna jela, a trebali bismo i manje jesti nego tijekom zimskih mjeseci.

Od mesa je najbolje jesti ono koje će nas rashladiti, a to su jetrica, morski plodovi i školjke. Preporuča se jesti manje govedine i svinjetine. Što se tiče mliječnih proizvoda, najbolji su svježi sir ili jogurt.

Naravno da treba paziti da tijekom dana uzimamo i dovoljno tekućine, ali nisu sva pića dobra za vruće dane. Najbolji je lagani zeleni čaj, svježe iscijeđeni sokovi od voća i povrća ili svježe mlijeko.

Ostatak članka pročitajte ovdje:
Najbolja hrana za ljetno osvježenje

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Budi fit

U većini slučajeva, osjećaj dehidracije jednak je osjećaju žeđi. No ipak, ponekad bi taj osjećaj mogao izostati ili bi vas tijelo moglo upozoriti na...

Gastronomija

Kako ne biste po cijele dane pili samo vodu, tvorničke sokove ili pivu, isprobajte jedan od ovih kreativnih napitaka.

She Book Club

Od klasika i ljubavnih romana preko lijepe književnosti, do povijesnih romana i fantasyja, izdavačke kuće Znanje i Vorto Palabra pripremile su naslove koji će...

Budi fit

Razgovarali smo s fitness trenerom i promotorom zdravog načina života, Marijem Valentićem, i doznali sve odgovore vezane za ljeto i vježbanje.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.