Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

‘Hrvatska kuhinja’ – jednim dodirom do tradicionalnih recepata

Aplikacija kao gastronomski vodič kroz Hrvatsku

‘Hrvatska kuhinja’ naziv je nove hrvatske mobilne aplikacije koja u obliku inventivnog gastronomskog vodiča kroz Hrvatsku korisnike prvenstveno vodi u istraživanje autohtonih i tradicionalnih hrvatskih jela.

Mirisi ličke palente ili zagorskih žganaca s kiselim mlijekom, slatkasti okus domaćeg kukuruznog kruha, pršuta, maslina, miris kuhanog zelja i kobasica, sarme, slanih srdela, pašticade, okus zagorskih štrukli ili čvaraka, miris fritula ili pak rožate, s aplikacijom „Hrvatska kuhinja“ turisti mogu krenuti u istraživanje svakog gastro kutka Hrvatske, na šest jezika – uz hrvatski, cjelovit sadržaj dostupan je na engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom i španjolskom jeziku.

Uz funkcije klasične kuharice, koja za svako istaknuto domaće jelo donosi sastojke i naputke za pripremu, aplikacija ‘Hrvatska kuhinja’ korisnicima omogućuje i pristup gastro vodiču s geokodiranom kartom, pomažući im na taj način pronaći porijeklo hrvatskih nacionalnih delicija, a uz svako pojedino jelo, mogu otkriti i vrhunske hrvatske ugostiteljske objekte i restorane u kojima ista mogu kušati.

‘Strani turisti više ne kupuju ukoričene teške i skupe vodiče, već sve što ih zanima prilikom planiranja putovanja i odabira turističke destinacije i pristizanja na odredište žele imati uz sebe, u svom pametnom telefonu. Hrvatska je poznata kao zemlja vrhunskih gurmanskih doživljaja, a aplikacija koju smo izradili svakom gostu Hrvatske nudi ono najbolje od tradicijske kuhinje naših baka,’ ističe Andreja Horvatić, autorica projekta mobilne aplikacije ‘Hrvatska kuhinja’ i direktorica tvrtke Pro and d.o.o., uz čiju je upornost tijekom dvanaest mjeseci, uz podršku Ministarstva poduzetništva i Ministarstva turizma Republike Hrvatske, nastajala aplikacija.

Andreja_Horvatic_autorica

‘Ideja se rodila iz potrebe. Turisti i svi oni koji prenose vijesti o našoj kuhinji uvijek govore o iznimnoj gastronomiji i okusima koji se pamte. I kako to nekome pokazati, dati da kuša? Vjerujem da je i iseljenim Hrvatima bila nemoguća misija objasniti našu kuhinju – do sad, i ja se iskreno nadam da će je upravo oni predstavljati na najbolji način, srcem i dušom, prepričavajući okuse na koje smo ih u aplikaciji podsjetili. ‘Hrvatska kuhinja’ je mobilna aplikacija koja prenosi našu gastronomsku baštinu, koju smo na ovim prostorima stoljećima ‘brusili’ pod raznim utjecajima i danas zaista imamo što ponuditi. Osim klasične kuharice, aplikacija je pravi gastro vodič prepun fotografija i vjerujem da će uskoro mnogi turisti kucati na vrata agencija diljem svijeta sa željom – i ja bih u tu čarobnu i ukusnu Hrvatsku,’, zaključuje Andreja Horvatić.

Inače, mobilna aplikacija ‘Hrvatska kuhinja’ u cijelosti je hrvatski ‘proizvod’ – uz autorstvo Andreje Horvatić, aplikaciju je razvio tim tvrtke Interactive1, a dizajnerski pečat koji kombinira rustikalni izgled starinske kuharice, uz prepoznatljive crvene kvadrate hrvatske šahovnice, potpisuje tvrtka Grafikon.

Mobilna aplikacija ‘Hrvatska kuhinja’ od 22. travnja je dostupna cijelom svijetu putem iPada, iPhona, Android telefona i tableta, te je u ponudi za download u App Storeu i Google Play Storeu.

Više o aplikaciji „Hvatska kuhinja“ potražite na njezinoj službenoj i Facebook stranici.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Putovanja

Avio prijevoznici i zračne luke koriste mnoge stručne izraze u svom poslovanju koje često mogu zbuniti.

Gastronomija

Šarmantna Istra, regija koja se diči bogatim kulturnim i povijesnim naslijeđem, odavno je prepoznata kao nezaobilazno gastro odredište. „Hrvatska Toscana“, kako joj tepaju zbog...

Zanimljivosti

Jellyfish je od samih početaka nastojao biti originalan i provoditi vlastitu interpretaciju svjetskih kuhinja, čime je donio prijeko potrebno osvježenje street food i barskoj...

Zdravstveni karton

DiaHelp je prva hrvatska i u svijetu jedinstvena, sasvim besplatna, mobitel aplikacija za pomoć osobama s dijabetesom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.