Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Predstavljamo

Hrvatska slikarica Renata Šporčić na izložbi u New Yorku

Više stotina uzvanika i ljubitelja moderne azijske umjetnosti pogledali su sinoć u New Yorku radove hrvatske slikarice Renate Šporčić na izložbi povodom svečanog otvorenja Klein Sun Gallery na novoj lokaciji. Renata je sudjelovanjem potvrdila povjerenje vlasnika jedne od najpoznatijih američkih galerija Elia Kleina koji je s njezinim radovima napravio izuzetak u svom postavu isključivo azijskih suvremenih umjetnika.

Zagrepčanka koja živi u New Yorku od 1996. na izložbi je predstavila svoje slike ‘Let me stay’, ‘AutumnMeAmore’ i ‘Alter Ego Two’, odmah pored skulptura svjetski poznatog umjetnika Li Hongboa čije su fleksibilne papirnate skulpture iz opusa “Tools of Study” bile glavna prezentacija otvorenja galerije. Izložba je organizirana povodom preseljenja te svečanog otvorenja galerije na novoj lokaciji s oko 800 metara četvornih prostora, u samom centru umjetničkih galerija i života New Yorka, Art District u Chelseyu.

Na otvorenju su bili i ugledni Hrvati u New Yorku kao što su Marina Rogina iz Konzulata RH u New Yorku, Nena Komarica, Tonči Antunović, Tommy Mische, Nina Bell, Ella Miše Kačić, Nick Kačić i drugi.

Nina Bell_R Sporcic‘Jako sam ponosna i osjećam se privilegirano jer su moji radovi prepoznati i izloženi u istoj galeriji i jednako kao djela umjetnika iz samog vrha svjetske umjetničke scene. Imala sam sreću da sam slijedila svoje osjećaje, tražila i doživjela mentalnu, duhovnu i kreativnu obnovu te sam na koncu razvila svoj originalni stil i tehniku i u potpunosti se posvetila slikarstvu.’, izjavila je Renata Šporčić povodom izložbe svojih radova u Klein Sun Gallery u New Yorku.

Eli Klein_R Sporcic_1Klein vjeruje u Renatin uspjeh radi njene originalnosti, izuzetne preciznosti i sklada kompozicije. Njezini radovi slikanim akrilom na specijalnim drvenim podlogama postižu pozitivno, ženstveno, osjetljivo i nadasve duhovno zadovoljstvo tako da forma koju prikazuje postane slikarsko djelo koje dozvoljava da iskustvo gledanja gotovo dosegne iskustvo dodira.

Ella Mise Kacic_R Sporcic_1Renata je slikarsku karijeru započela nedavno, a uspjeh je stigao već u studenom 2012. godine kada je E. Kleinu pokazala svoje radove. On je svoje oduševljenje odmah pretvorio u suradnju pri čemu je Renata postala prva ne-azijska umjetnica u njegovoj galeriji. Osim Renate, Klein je do sada u svojoj galeriji predstavio radove samo još jednog ne-azijskog umjetnika.

Renata je time postala prva hrvatska slikarica, ili slikar što se toga tiče, koja nije prvo postala priznata u Hrvatskoj pa nastavila karijeru van zemlje nego je započela svoju karijeru u SAD-u i vrlo brzo se afirmirala kao cijenjena umjetnica i to u New Yorku, žarištu svjetske umjetničke scene.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

S četrdesetak portreta pod nazivom Didi – svijet žene, novinarka i umjetnica Dijana Čović odlučila se simbolično baš na Dan žena ponovo predstaviti zagrebačkoj...

Zanimljivosti

Dijana Čović rođena je Vukovarka, živi u Zagrebu, radi kao televizijska urednica, strast prema slikarstvu gaji od djetinjstva, samouka je slikarica, a talent je...

Kultura

Apstraktno slikarstvo koje Ivona Šimunović predstavlja povezano je s osobnim iskustvom i osobnom poviješću, koje je kroz apstraktno slikarstvo vlastito iskustvo učinila metaforom ženskog...

Kultura

U čast proteklom Danu žena, femini i svima koji se tako osjećaju, 16. ožujka galerija i dućan bon ton, u Preradovićevoj 34, udomit će...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.