Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

I to je moguće! Pogrešan grudnjak uzrokuje glavobolju

Ako vas boli glava i imate problema s kralježnicom, vrlo je vjerojatno da imate pogrešan grudnjak – naučite odabrati pravi!

Ako vas boli glava i imate problema s kralježnicom, vrlo je vjerojatno da imate pogrešan grudnjak – naučite odabrati pravi!

Mnoge žene nose pogrešan grudnjak i štete svom zdravlju, a da to ni ne slute. Odabir ispravnog grudnjaka jednako je važan kao i kupnja udobnih cipela ili naočala prave dioptrije. Ako grudnjak na bilo kojem dijelu tijela stvara preveliki pritisak, može doći do nastanka crvenila, otežanog disanja, glavobolje, problema s kralježnicom te, dugoročno, i deformacije samih grudi.

Ako niste sigurni nosite li pravi grudnjak, jednostavno ga skinite i ako su vam ostali otisci na koži (posebnu pozornost obratite na ramena i područje ispod grudi) – potrebna vam je promjena. Najbolji grudnjaci samo podupiru grudi, a tijekom nošenja ga ni ne osjećate, jer dopuštaju normalno kretanje bez neugodnih “urezivanja” i ograničenja.

Postoji uvjerenje da preuski grudnjak može dovesti do raka dojke, ali do sada nije pronađena povezanost između nastanka opake bolesti i pogrešnog grudnjaka.

Veličina grudnjaka sastoji se od dva elemenata: obujma dojki (označava se slovima) i opsega leđa (označava se brojkama). Iako se veličina može izmjeriti, brojevi se kao i kod odjeće mogu razlikovati od modela do modela i najbolji način kupnje ispravne veličine je isprobavanje.

Prava veličina ne uzrokuje osjećaj zatezanja i nelagode, a podizanjem ruku možete vidjeti je li je grudnjak dovoljno čvrst. Donji rub košarice trebao bi se držati usko uz tijelo, jer on osigurava 80% potpore grudima. Ako se naramenice urezuju, vjerojatno donji rub košarice nije dovoljno stisnut pa su one previše zategnute kako bi grudi bile podržane.

Osobe s vrlo malim grudima iz medicinskih razloga ne moraju nositi grudnjak ako to ne žele, dok ga osobe s većim grudima moraju nositi zbog zdravlja i sigurnosti. Inače, suprotno promidžbenim porukama, različiti kozmetički preparati ne mogu povećati grudi, ali mogu postići efekt “čvršćeg” izgleda.

Slično se postiže i izmjeničnim tuširanjem toplo-hladno te redovitim masažama.

izvor Metro-portal.hr

Više

Seks

Čini nam se da su muškarci više opterećeni veličinom nego žene.

Fashion report

Cvjetni motivi, razigrani printevi jesenskog lišća i udobne tkanine, nova su dizajnerska obilježja Palmersove jesenske kolekcije u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled.

Seks

Unatoč brojnoj literaturi, internetu i emisijama o ovoj temi, mnogi pogrešno vjeruju u istinitost nekih od uvriježenih mitova...

Seks

Ako ne vjerujete u gore napisane stvari o utjecaju seksa i orgazma, testirajte sami svaku od ovih tvrdnji.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.