Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Budi fit

Igrači golfa žive dulje

Prema prošlogodišnjem istraživanju, golf može pozitivno utjecati na vaše zdravlje.

Nedavno je u Savudriji otvoreno prvo profesionalno golfište u Istri. Prostire se na 80 hektara, ima 18 rupa i dio je kompleksa hotela Kempinski Adriatic, jednog od najluksuznijih hotela u Hrvatskoj.

Turizam je za Hrvatsku strateško pitanje i taj segment gospodarstva želi se razvijati u smjeru luksuznoga turizma, a upravo golf najviše može pomoći u tome.

Golf možda ne spada u najenergičnije sportove, ali prema prošlogodišnjem istraživanju, može pozitivno utjecati na vaše zdravlje.

Ispitano 300.000 igrača

Tim istraživača iz Švedske, s glasovitog Instituta Karolinska, ustanove koja dodjeljuje Nobelovu nagradu za medicinu, proučavao je zdravstveno stanje 300.000 golfista te otkrio kako imaju 40 posto manje šansi da umru u bilo kojoj starosnoj dobi u usporedbi s osobama koje ne igraju golf. I žive pet godina dulje.

Najbolji igrači prema broju hendikepa ocijenjeni su kao najzdraviji u odnosu na sve ostale i imaju 46 posto manje šansi da u bilo kojem trenutku života umru u odnosu na vršnjake koji se ne bave tim glamuroznim sportom. Razlog je dodatno vrijeme koje provode na golfištu.

Znanstvenici su tako zaključili da je unatoč nedostatku intenzivne fizičke aktivnosti golf ipak koristan za zdravlje jer se na golfištu mnogo pješači.

Ključni zrak i hodanje…

"Jedna partija golfa podrazumijeva da ste na zraku četiri ili pet sati i da brzo hodate ukupno šest ili sedam kilometara, što je svakako odlično za zdravlje", kazao je u intervjuu za Daily Mail Anders Ahlbom, voditelj studije s Instituta Karolinska u Stockholmu.

"Postoje i pozitivni socijalni i psihološki aspekti te igre koji nam mogu pomoći", dodao je profesor Ahlbom.

Otkrića se odnose na sve društvene klase te se bolje zdravstveno stanje ne može objasniti samo činjenicom da su osobe koje se bave golfom bogatije od ostalih i da lagodnije i opuštenije žive.

… a pomaže i ljubav

Jedna je britanska studija 2007. godine otkrila pak kako bi se ključ uspjeha na golfištu mogao kriti u sretnom braku, jer su igrači koji su ostvarivali najbolje rezultate imali i najviše uspjeha izvan terena.

Voljene su im osobe naime povećale samopouzdanje i ulile hrabrost i sigurnost.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Događanja

Zahvaljujući BRAVACASI, Hrvatsku je zahvatila lagomanija, švedski lifestyle trend, koji je već promijenio živote milijuna ljudi diljem svijeta.

Knjige i glazba

E, pa baš za vas predstavljamo jednu zanimljivu knjigu – Linda, ona koju su ubili.

Događanja

Predstavnica iz Austrije osvojila je Europu

Predstavljamo

Preko 30 proizvoda The One kolekcije otkriva savršeni spoj ljepote i mode

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.