Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Na suđenju pod nazivom "Indeks 3" zbog kupoprodaje ispita na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu danas su preslušani tajno snimljeni telefonski razgovori optuženika u kojima se nekoliko puta spominje i bivša predsjednica saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Deša Mlikotin-Tomić, jedna od devetero optuženih profesora.<br />

Hrvatska

“Indeks 3”: na USKOK-ovim tajnim snimkama posrednici spominju Dešu Mlikotin-Tomić

Na suđenju pod nazivom "Indeks 3" zbog kupoprodaje ispita na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu danas su preslušani tajno snimljeni telefonski razgovori optuženika u kojima se nekoliko puta spominje i bivša predsjednica saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Deša Mlikotin-Tomić, jedna od devetero optuženih profesora.

Ime optužene profesorice u razgovorima sa studentima koji su kupovali ispite spomenuo je prvooptuženi Milan Ćevid, po USKOK-ovoj optužnici glavni posrednik u kupoprodaji ispita.

Na jednoj od snimaka on u telefonskom razgovoru studentu Igoru Ferencu govori da je "sutra kod Deše ispit" na kojem je dovoljno da "samo nešto ispriča". Na upit studenta je li to "sad dogovoreno" ili na ispit ide uzalud, Ćevid ga umiruje kako će sve biti u redu, no Ćevid je studentu prije ispita zaboravio donijeti indeks, zbog čega mu se on požalio, a prvooptuženi mu je rekao da bez obzira na sve uđe u dvoranu.

Nakon 15-ak minuta student veseloga glasa zove posrednika i kaže kako ga nitko nije ni pitao za indeks. Posrednik mu je nakon toga rekao da na usmeni dio ispita kod Deše Mlikotin-Tomić dođe posljednji i da se pozove na profesora Jadranka Grgonu, a na upit studenta hoće li se profesorica sjetiti, Ćevid mu odgovara: "Ne brini ti ništa, Deša pamti stvari od prije pet godina."

USKOK je tajno snimio i razgovor optuženog posrednika Muniba Lujinovića, protiv kojega je zbog njegova zdravstvenog stanja izdvojen postupak, u kojemu za profesoricu Mlikotin-Tomić traži 800 eura, a za kupnju ispita kod Silvija Orsaga od stanovitog Mate traži dvije tisuće eura.

Profesoricu trgovačkog prava Dešu Mlikotin-Tomić USKOK tereti da je na ispitu pustila dvojicu studenata koji su ispite platili posrednicima. Po optužnici, ona je studentu Ferencu upisala nezasluženu prolaznu ocjenu na zamolbu kolege Jadranka Grgone, koji je surađivao s Ćevidom.

Bivša predsjednica saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa od početka kaznenog postupka opovrgava optužbe o korumpiranosti.

Na suđenju pod nazivom "Indeks 3" zbog korupcije, to jest primanja i davanja mita optuženo je devetero profesora Ekonomskog fakulteta te još 14 posrednika i studenata.

Suđenje se nastavlja sredinom rujna.

(Hina)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.