Budi fit

Intervalnim treningom do ravnog trbuha

Prava formula za skidanje šlaufa je tabata trening.
Ako tražite najbolji način skidanja šlaufića s trbuha, pokušajte s intervalnim treningom. Potrebno je malo pozornosti, kombiniranja i puno znojenja. Trčanje, zumba, salsa, tae bo, trbušni ples… mnogi su načini kojima se možete uhvatiti u koštac s masnim naslagama na svom trbuhu, no ako tražite najučinkovitiji način, to je intervalni ili tabata trening.

Nemojte brinuti, ne morate isti čas nabiti formu kao da ste Olimpijac – možete početi laganim tempom i s vremenom napredovati do ozbiljnijeg treninga kojim ćete u najvećoj mjeri iskoristiti svoj kapacitet.

Kiropraktičar specijaliziran za mršavljenje i nutricionizam dr. Eric Berg tvrdi kako ovakav oblik fitness može povisiti razinu hormona rasta za nevjerojatnih 450% (riječ je o hormonu koji učinkovito topi masne naslage te izgrađuje mišiće).



Koncept intervalnog treninga počiva na mijenjanju intervala vježbanja: intenzivnih i odmora. Cilj je povisiti brzinu otkucaja srca, a zatim ju spustiti. Ako ste do sada vodili sjedilački život i izbjegavali vježbanje ili bilo kakve sportske aktivnosti, Berg savjetuje da krenete polagano, a intenzivne treninge ostavite za vrijeme kada nabijete kondiciju.



Obavezno uključite čučnjeve i skokove koji angažiraju cijelo tijelo, a ne samo jednu li dvije skupine mišića. Cilj je koristiti velike mišićne skupine kako bi se stimulirao hormon rasta i potaknulo sagorijevanje masnih naslaga s trbuha.

Ako ste skeptični, prvo razgovarajte sa svojim liječnikom i savjetujte se s fitness trenerom.

Ordinacija.hr

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Drama Queen

Tada sam mislila kako me cijeli svijet gleda i vrišti da sam kurvetina. A što ćeš, neugodnjak!

Budi fit

Kada bi postojala tableta koja bi imala isti učinak kao i tjelovježba, biste li je uzimali ili biste ipak odradili svoju dnevnu dozu rekreacije?...

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Suncokreti na oblacima

Tješiš se onom poznatom - godine samo broj i kako nisu važne. Važan je duh i glava...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version