Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Ispunjen i sretan život? Zar tome ne težimo svi?

Praksa Ichigo Ichie će ti omogućiti da živiš ispunjeno, sretno, bez težina koje vučeš iz prošlosti ili strepnje koju bi budućnost mogla donijeti.

Japanska filozofija Ichigo Ichie bi se mogla prevesti kao “jednom, sastanak” ili “u ovom momentu, prilika”. Značenjeovog pojma je da svako iskustvo i susret u životu trebaš doživljavati kao pravo blago, koje se više nikada neće pojaviti u istom obliku i nikada se neće ponoviti. Zato ne trebaš propustiti radost ni u jednom trenutku, koji će biti zauvijek izgubljen, jednom kada prođe.

Praksa Ichigo Ichie će ti omogućiti da živiš ispunjeno, sretno, bez težina koje vučeš iz prošlosti ili strepnje koju bi budućnost mogla donijeti.

Ovih 10 pravila podrazumijeva Ichigo Ichie filozofija:

Živiš samo jednom i trebalo bi živjeti kao da će se iskustva u tvom životu dogoditi samo jednom. To je razlog zašto je inspirativno uvijek poželjeti dobrodošlicu i pozdraviti voljene osobe na rastanku. Postoji jedinstven i neponovljivi životni duh koji okružuje svaki susret u tvom životu.

Svaka prilika dolazi samo jednom i ako je ne prihvatiš, možeš je izgubiti zauvijek. Život je sad ili nikad. Uhvati svaku priliku s obje ruke i ne puštaj je.

Radi stvari koje nisi radio. Einstein je rekao da ne možeš raditi istu stvar iznova i iznova, i očekivati iste rezultate. Imati nezaboravne trenutke znači dozvoliti da se u tvom životu dogodi nešto novo, a ne samo živjeti život kao rutinu.

Zaboravi na prošlost i budućnost. Tvoja putovanja u prošlost i budućnost su uvijek beskorisna i većinu vremena bolna. Ne možeš znati što će se desiti u budućnosti, niti možeš promijeniti ono što se desilo u prošlosti. Ali ovog momenta, sve mogućnosti na svijetu su ti otvorene.

Pažljivost i svjesnost upotrebi kroz sva svoja čula. Slušaj, gledaj, dodirni i okusi sva bogatstva nekog momenta. Ovo će od tebe napraviti pažljiviju osobu i povećat će nivo empatije u tvom životu.

Meditacija će ti omogućiti da proučavaš i potvrdiš čudo života. Kad odstupiš od svakodnevne rutine, od obaveza i žurbe, otvorit će ti se vrata koja će te odvesti do dobrobiti tvog života.

Osvijesti sve slučajnosti u svom životu i naučit ćeš bolje čitati znakove koje ti šalje univerzum. Prema japanskog filozofiji, pisanje napomena o čarobnim trenucima u životu, pomoći će ti da razviješ sposobnost da slijediš svoj životni put.

Ako ti se ne sviđa gdje si sada, promijeni nešto. Kao ljudsko biće, možeš se transformirati i imaš snagu da učiniš u svom životu što god poželiš. Ako živiš predvidljivim i dosadnim životom, moraš se sjetiti da imaš mogućnost stvaranja života koji u stvari želiš.

Ne čekaj savršene okolnosti da iskusiš izvanredne stvari. Ne čekaj odmore da uživaš u životu ili rođendan da napraviš dobru žurku. Svaki dan može biti slavlje.

Lovi i stvaraj posebne trenutke. Kao i kod bilo koje druge aktivnosti, s praksom se i ovdje postaje bolji, a s tim ćeš dobiti i željene rezultate.

Izvor: gildshire.com

Više

Drama Queen

Postoji ogroman broj sekti, društava, udruženja, stranki u koja se čovjek ponekad mora, a nekad poželi učlaniti.

Drama Queen

Ne znam što je normalno i gdje su te granice normalnih ponašanja, budući da smo često licemjerni.

Zanimljivosti

Stiže nam travanj najljepši mjesec proljeća, a astrolozi ističu da će određeni datumi biti posebno sretni za svaki horoskopski znak.

Duh i tijelo

Paulo Coelho, književnik čija su djela jedna od najčitanijih u svijetu, objavio je na svom blogu 25 stavki pomoću kojih možete održavati sreću, ali...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.