Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

City Life

Izvođačice – autorski duet Irme Omerzo i Vilima Matule

Nova plesna predstava koreografkinje i glumca

Premijera predstave Izvođačice, autora koreografkinje Irme Omerzo i glumca Vilima Matule, održat će se u četvrtak, 3. travnja u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru, Ilica 10.

Izvođačice su treća predstava kolektiva čije su se članice (Petra Chelfi, Ivana Pavlović, Nina Sakić, Karolina Šuša i Martina Tomić) nakon godina pojedinačnog djelovanja okupile kako bi pokrenule produkciju zajedničkih radova. Ponudile su novi produkcijski model, u kojem kolektiv producira i izvodi predstave, pozivajući autore na suradnju.

Ovogodišnji autori Irma Omerzo i Vilim Matula bave se temom samog izvođenja. Povrh izvedbenih materijala, u fokus dolazi sam čin izvedbe. Apstraktni, precizni i organski jezik pokreta pronalazi svoja značenja u sprezi s izgovorenim ulomcima. Ova predstava ne gradi čvrste tvrdnje na pozornici, već donosi klupko finih asocijacija koje bi se trebalo odmotati u gledalištu.

Izvodjacice_2
Kazalište kakvo s odabranim autorima ovaj kolektiv želi stvarati nalazi se na sjecištu različitih izvedbenih izraza. Vjeruju u moć kazališta koje komunicira slojevito, rafinirano i zrelo, promišljeno angažirajući gledatelja na svim nivoima, potičući njegovu radoznalost. U tu se svrhu žele se otvarati uvijek novim izvedbenim formama.

Reprizne izvedbe predstave su u petak, 4. travnja i subotu, 5. travnja, u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru.

Predstava je podržana sredstvima Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i šport grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske, u koprodukciji s Hrvatskim institutom za pokret i ples.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Kultura

Vodimo vas na plesne predstave

Kultura

Ples ruši granice svakodnevnih stereotipa

City Life

Pet plesačica u neobičnim i ogoljenim sportsko-plesnim materijalima

Događanja

Savršen spoj suvremenog plesa i slikarstva

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.