Već dugo imam jedan zgodan, lagan i brz recept za odličan desert s jagodama pa sam ubrzo kupila dvije posudice svježih jagoda. S bademima i preljevom od bijele čokolade, bile su jako fine i naravno – brzo su nestale.
Potrebno( za 4 osobe):
Postupak:
1. Čokoladu natrgajte na kockice. U manjoj posudi zakuhajte slatko vrhnje, dodajte kockice čokolade pa ju tako stalno miješajući otopite. Maknite preljev s vatre, dodajte žličicu arome badema pa sve prohladite.
2. Bademe kratko na suho popržite u tavi, pa ih istresite na tanjur da se prohlade. Jagode očistite operite i narežite na polovice i četvrtine. Razdijelite ih po zdjelicama, prelijte umakom od čokolade i pospite poprženim bademima.
Potrebno( za 4 osobe):
- 1 kg svježih jagoda
- 50 – 70 g badema u listićima
- 150 g bijele čokolade
- 1 dl slatkog vrhnja
- 1 žličica arome od badema
Postupak:
1. Čokoladu natrgajte na kockice. U manjoj posudi zakuhajte slatko vrhnje, dodajte kockice čokolade pa ju tako stalno miješajući otopite. Maknite preljev s vatre, dodajte žličicu arome badema pa sve prohladite.
2. Bademe kratko na suho popržite u tavi, pa ih istresite na tanjur da se prohlade. Jagode očistite operite i narežite na polovice i četvrtine. Razdijelite ih po zdjelicama, prelijte umakom od čokolade i pospite poprženim bademima.
You must be logged in to post a comment Login