Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Jagode s bademima i bijelom čokoladom

Brz i lagan desert za proljetno osvježenje.

Već dugo imam jedan zgodan, lagan i brz recept  za odličan desert s jagodama pa sam ubrzo kupila dvije posudice svježih jagoda. S bademima i preljevom od bijele čokolade, bile su jako fine i naravno – brzo su nestale.

Potrebno( za 4 osobe):
  • 1 kg svježih jagoda
  • 50 – 70 g badema u listićima
  • 150 g bijele čokolade
  • 1 dl slatkog vrhnja
  • 1 žličica arome od badema


Postupak:

1. Čokoladu natrgajte na kockice. U manjoj posudi zakuhajte slatko vrhnje, dodajte kockice čokolade pa ju tako stalno miješajući otopite. Maknite preljev s vatre, dodajte žličicu arome badema pa sve prohladite.

2. Bademe kratko na suho popržite u tavi, pa ih istresite na tanjur da se prohlade. Jagode očistite operite i narežite na polovice i četvrtine. Razdijelite ih po zdjelicama, prelijte umakom od čokolade i pospite poprženim bademima.



Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Jagode gotovo da nemaju kalorija, a mogu se pripremiti na razne načine.

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Čokoladna torta bez brašna nastaje brzo i nestaje još brže.

Gastronomija

Mikado riža je za mnoge i dan danas, puno više od čokolade s police.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.